Šport
12 ogledov

Bole tokrat tretji

Grega Bole je bil tokrat tretji. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski kolesar Grega Bole nadaljuje z odličnimi predstavami na dirki Dauphine Libere. Potem ko je na prvi etapi v ponedeljek zmagal, je bil v torek tretji.

Argentinec Juan Jose Haedo (Saxo Bank) je v ciljnem sprintu prišel do zmage v drugi etapi kolesarske dirke Dauphine Libere, Slovenec Grega Bole (Lampre), zmagovalec prve etape, je bil v torek tretji. V času zmagovalca sta ciljno črto prečkala tudi Kristijan Koren (Liquigas) kot 33. ter Janez Brajkovič (Radioshack) kot 44. Slednji je skupno tretji.

Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal dvakratni zmagovalec Tour de Franca, Španec Alberto Contador (Astana), ki mu dirka služi za zadnji trening pred francosko pentljo, na kateri bo poskušal vnovič obleči rumeno majico. Pred sredino vožnjo na čas (49 km), ki bo najbrž odločilna, bo imel Contador dve sekundi prednosti pred Američanom Tejayem Van Garderenom in pet pred Brajkovičem.

Contador je priznal, da je majico vodilnega zadržal zgolj po naključju in zahvaljujoč razmeram na dirki, tako da jo bo po sredinem kronometru rade volje oddal. "Za nami je nov dan, nov dan v rumenem, vendar je to zgolj zaradi okoliščin na dirki. Bila je zelo hitra etapa, pa tudi težka, saj je veter ves čas spreminjal smer," je dejal Contador.

V odsotnosti Marka Cavendisha in Andreja Greipla, ki veljata za najboljša sprinterja na svetu, je Haedo izkoristil ponujeno in v težkih vetrovnih razmerah dobil ciljni sprint peterice. "Zase bi rekel, da se najbolje znajdem prav v teh težkih razmerah. Vendar si je treba zmago na koncu prigarati," je dejal Haedo in dodal: "Seveda pa ne sme manjkati niti kanček športne sreče in tokrat je bila ta na moji strani."

Haedo je priznal, da gre za eno njegovih največjih etapnih zmag. "Dirka Dauphine Criterium je brez dvoma velika dirka, saj velikokrat nakaže favorite na dirki po Franciji. Zagotovo je eden od vrhuncev leta, zato lahko rečem, da gre za eno mojih večjih zmag," je še dejal Haedo.

Dauphine Libere, druga etapa:

1. Juan Jose Haedo (Arg/Saxo Bank) 4;24:10

2. Martin Reimer (Nem/Cervelo)
3. Grega Bole (Slo/Lampre)
4. Sebastien Chavanel (Fra/FDJ)
5. Roger Kluge (Nem/Milram)
...
33. Kristijan Koren (Slo/Liquigas)
44. Janez Brajkovič (Slo/Radioshack) vsi isti čas


Dauphine Libere, skupni vrstni red:

1. Alberto Contador (Špa/Astana) 9;20:08
2. Tejay Van Garderen (ZDA/HTC-Columbia) + 0:02
3. Janez Brajkovič (Slo/Radioshack) + 0:05
4. Geraint Thomas (VBr/Sky) + 0:10
5. Dario Cataldo (Ita/Quick Step) + 0:12
...
11. Grega Bole (Slo/Lampre) + 0:15
14. Kristijan Koren (Slo/Liquigas) + 0:17

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.