Šport
32 ogledov

Boleč konec za Silvo

Wanderlei Silva, Chris Leben UFC
V noči na nedeljo je Las Vegas gostil UFC 132: "Cruz vs. Faber". V glavni borbi večera je Dominick Cruz po soglasni sodniški odločitvi premagal Urijaha Faberja, še bolj pa je odmeval hiter in boleč poraz legende MMA-ja Wanderleia Silve.

Wanderlei Silva velja za enega najboljših MMA-borcev vseh časov. Očitno pa pri 35 letih njegova zvezda počasi zahaja. Brazilec je v noči na nedeljo na UFC 132: "Cruz vs. Faber" doživel enajsti poraz v karieri (na zadnjih osmih borbah je zmagal le dvakrat), ki mu ga je zadal Chris Leben. Silva je v borbo po stari navadi krenil zelo agresivno in nasprotnika hitro zadel v glavo. Počival ni niti Leben, ki je Brazilcu hitro vrnil z levim krošejem, nato pa ga z več aperkati poslal na tla oktagona. Sledili so še dodatni močni udarci Lebena in sodniku ni preostalo drugega, kot da že po 27 sekundah prve runde prekine borbo. "Ljudje imajo radi Silvo, zaradi njegovega načina borbe in tudi zaradi tega, ker se je izkazal za dobro osebo izven ringa. On je bojevnik, ljudje po vsem svetu ga imajo radi in enostavno ne želim, da se mu še dogajajo take stvari. Mislim, da je to konec poti za Silvo," je po borbi dejal alfa in omega UFC Dana White in dal vedeti, da v najmočnejši svetovni organizaciji na svetu ni več prostora za Brazilca.

Cruz ubranil naslov, Ortiz slavil po petih letih

V vrhunski glavni borbi večera je prvak bantam kategorije (do 61,2 kg) Dominick Cruz po točkah premagal izzivalca Urijaha Faberja. Veliko pozornosti je požel tudi kontroverzni Tito Ortiz. Američan je v nasprotju s pričakovanji premagal odličnega Ryana Baderja, ki ga je na tla poslal z boksarskim udarcem, delo pa po manj kot dveh minutah prve runde dokončal z giljotino. Za Ortiza je bila to prva zmaga po petih letih in letu 2006, ko je premagal Kena Shamrocka, nato pa zabeležil štiri poraze in en neodločen rezultat.

V preostalih dveh borbah glavnega dela večera je Dennis Siver po soglasni sodniški odločitvi premagal Matta Wimana, Carlos Condit pa je s kolenom nokavtiral Dong Hyun Kima.

UFC 132: "Cruz vs. Faber"

Glavne borbe:

Dominick Cruz : Urijah Faber (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Chris Leben : Wanderlei Silva (KO, 1R)
Dennis Siver : Matt Wiman (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Tito Ortiz : Ryan Bader (giljotina, 1R)
Carlos Condit : Dong Hyun Kim (KO, 1R)

Uvodne borbe:

Melvin Guillard : Shane Roller (KO, 1R)
Rafael dos Anjos : George Sotiropoulos (KO, 1R)
Brian Bowles : Takeya Mizugaki (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Aaron Simpson : Brad Tavares (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Anthony Njokuani : Andre Winner (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Jeff Hougland : Donny Walker (3:0, soglasna sodniška odločitev)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.