Šport
8 ogledov

Boleč poraz na Kodeljevem

Rokometašice Krima so bile vso tekmo podrejene nasprotnicam. Žurnal24 main
Rokometašice Krima so se prvič v novi sezoni Lige prvakinj predstavile domačim navijačem. Na Kodeljevem jih niso razveselile, saj so proti Metzu klonile s 26:31.
 

Liga prvakinj, skupina D, 2. kolo

Krim M. : Metz  26:31
Viborg
: Nürnberg 39:30

Rokometašice Krima so bile v prvem delu srečanja povsem podrejene tekmicam iz Metza. Zapravile so že prvi napad in od takrat naprej le lovile Francozinje. Prvi zadetek za Krim je prispevala Rusinja Ljudmila Bodnjeva, ki je bila ena izmed zanesljivejših varovank Marte Bon. Zatajila je predvsem obramba, saj je bila junakinja prve tekme v Nürnbergu Sergeja Stefanišin, ki sicer ni branila ves prvi polčas, prvič uspešna šele v 21. minuti. Na slabo obrambo je po tekmi opozorila tudi trenerka Marta Bon: "Obramba je bila zelo slaba, tako da vratarki nista mogli reševati položaja. Ko pa je bila obramba boljša, sta vratarki zatajili." Skromna je bila tudi Srbkinja Andrea Lekić, sicer najboljša strelka prvega kola Lige prvakinj, ki je zelo razpoloženo francosko vratarko Amadine Leynaud premagala šele v 22. minuti. Krimovke je pokopala predvsem nenatančnost, prednost Francozinj pa je naraščala iz minute v minuto. Najvišja prednost Metza je bila devet zadetkov, ki pa jo je po uspešnem prodoru znižala Barbara Varlec. Deset sekund pred koncem polčasa je priložnost zapravila Marina Vergeljuk, na drugi strani pa so po hitrem protinapadu, ko se krimovkam še ni uspelo vrniti v obrambo, končni izid prvega dela 11:19 postavile Francozinje.

 
 

Razočarana sem, saj ni bilo prave borbenosti. Vse skupaj, ti slabi prvi polčasi, se vleče iz tekme v tekmo, opozorila nič ne zaležejo.

Špela Cerar

 
Tudi drugi polčas se je začel pod taktirko Francozinj. V 36. minuti so si gostje po strelu Ivane Lovrić priigrale najvišjo prednost na tekmi – deset zadetkov. V vratih je nato Sergejo Stefanišin zamenjala Madžarka Agnes Triffa, ki tudi ni našla učinkovitega orožja proti razpoloženim Francozinjam. Precej uspešnejša v vratih je bila njena tekmica Leynaudova, ki je slovenske strelke spravljala v vedno večji obup, na koncu pa zbrala 16 obramb. V zadnjih desetih minutah so varovanke Marte Bon zaostanek sicer zmanjševale, a jim je za preobrat zmanjkalo moči, pa tudi časa. Najboljša strelka tekme je bila Čehinja v vrstah Metza Lenka Kysucanova, ki je zadela devetkrat. V vrstah Krima je bila najuspešnejša Ljudmila Bodnjeva s šestimi zadetki, pet jih je dodala Andrea Lekić.

"Obramba je bila premehka. Me kar čakamo na šestih metrih, taka ekipa, kot je Metz, pa te ne bo gledala, ampak te bo napadla. One so v tekmo mogoče šle malo prestrašene, toda ko so videle, da naša obramba stoji na šestih metrih, so nas začele rešetati. Tako ekipo je potem težko ujeti. Razočarana sem, saj ni bilo prave borbenosti. Vse skupaj, ti slabi prvi polčasi, se vleče iz tekme v tekmo, opozorila nič ne zaležejo,"
je bila po porazu razumljivo razočarana Špela Cerar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.