Šport
27 ogledov

Bolj v živo samo še v Afriki

Obiskovalci ljubljanske in mariborske dvorane XpanD si bodo do 11. julija lahko Žurnal24 main
V ljubljanski Areni in mariborskem Koloseju si bodo ljubitelji nogometa od petka lahko ogledali 3D-prenose sedmih tekem četrtfinala, polfinala in finala svetovnega nogometnega prvenstva.
3D-tekme

Koliko: deset evrov za tekmo
Kje: ljubljanski zabaviščni center Arena in mariborski Kolosej
Kdaj: med 2. in 11. julijem
Komentatorja: Grega Sever in Janez Zupanc

Tekme, ki jih bosta v dvorani v živo komentirala komentatorja TV hiše Sportklub Grega Sever in Janez Zupanc, so posnete v 3D-tehniki, licenca pa obsega osem tekem (ena se je zgodila že v ponedeljek) in velja zgolj za dve dvorani na območju Slovenije. "Med komentiranjem nisem v neposrednem stiku s publiko, tako da me nihče ne moti, a kolikor sem se pogovarjal z gledalci in kolikor sem videl sam, gre za zelo zanimivo izkušnjo," pravi Sever, ki je komentiral ponedeljkovo tekmo.

Pozni zaradi usklajevanja
"Na zamik pri začetku prenosov in posledično izključitev tekem slovenske reprezentance iz teh prenosov je vplivalo usklajevanje pogodb med Telemachom in Eutelsatom ter Telemachom in Kolosejem," v Koloseju pojasnjujejo, zakaj prenose začenjajo tako pozno. V dvorani posebnega dogajanja ne bo, a se bodo gledalci pred tekmo, po tekmi in med polčasom lahko pridružili dogajanju v avli Arene, kjer tekme prenašajo tudi na velikem platnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.