Šport
39 ogledov

Boljše od Urške bilo ni nobene

urška žolnir sprejem brnik marjan fabjan
1/19
Saša Despot
Judoistka iz Žalca, ki se je razvijala pod budnim očesom trenerja Marjana Fabjana, nam je v preteklem tednu, z osvojenim olimpijskim naslovom, pričarala nekaj trenutkov čiste športne ekstaze. Tako si je lep sprejem, že ob pristanku na letališču, več kot zaslužila.

Okrog polnoči je pred domače novinarje stopila judoistična olimpijska prvakinja v kategoriji do 63 kilogramov, Urška Žolnir. Pred sedmo silo je stopila v družbi svojega trenerja in mentorja, Marjana Fabjana. Slednji je alfa in omega judoističnega kluba Sankaku iz Celja, katerega članica je tudi naša šampionka.

Domov sta včeraj prišla tudi Čop in Špik.

In kako je torej Urška doživljala svoj suvereni pohod proti olimpijski slavi? Se je res že zjutraj čutilo, da bo popoldne odnesla kolajno? "Na tatamiju sem bila skoncentrirana le na nasprotnice, nisem se obremenjevala z drugimi stvarmi. Sem se pa počutila res dobro in to se je tudi videlo."

urška žolnir sprejem brnik marjan fabjan | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sodniki so pozabljeni

Njen dolgoletni trener, Marjan Fabjan, je bil med turnirjem nekajkrat precej jezen na sodnike, a kot pravi stari slovenski pregovor - konec dober, vse dobro. "Na slabe sodniške odločitve sem že pozabil, to je ob takšnem uspehu seveda lažje. Sem pa imel vseskozi zaupanje v Urškine sposonosti, tudi ob takšnih težkih trenutkih," je dejal Fabjan, katerega naloge v celjskem klubu postopoma prevzema tudi svetlolasa Žalčanka.

Naša šampionka je zbranim novinarjem zaupala, da je bil najtežji že kar prvi dvoboj v Londonu. "Najtežja je bila prva borba, potem sem se sprostila in je šlo lažje.  Pravo priložnost pa sem začutila, ko sem videla, da je Francozinja izgubila proti Mongolki. Čeprav sem proti njej že izgubila, sem vedela, da moram stisniti zobe in izkoristiti priložnost, kar se je na srečo tudi zgodilo," se je na dobljene dvoboje z nasmehom na ustih spomnila vidno izčrpana Žolnirjeva.

"Mi delamo 'na polno'"

"Nasprotnice iz moje kategorije so mi čestitale takoj po zmagi v finalu, saj vsi okrog nas vedo, da naša ekipa res dela "na polno", da smo res pravi delavci in takim lažje privoščiš uspeh," je Urška, kot vedno, poudarila vlogo ekipe pri njenih zmagah. "Po končanem turnirju sem seveda sodelovala z mojimi sotekmovalkami, vseskozi si pomagamo med seboj, tudi po mojih dvobojih sem imela obveznosti do svojih kolegic."

Letošnja kolajna ni njena prva olimpijska, skupaj ima že zavidljivo zbirko odličij z največjih tekmovanj. Je doma sploh še kaj prostora za nova priznanja? "Vse kolajne, tako iz evropskih in svetovnih prvenstev, kot tudi iz olimpijskih iger, so skupaj na prav posebnem mestu. Vsak dan treninga in odrekanja je bil težaven, ampak sedaj je zlata olimpijska kolajna tu!".

.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.