Šport
10 ogledov

"Boljši nasprotnik, večji motiv"

Šuler je za Slovenijo igral 16 tekem in dosegel dva gola. (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Pogled na ekspresno bližajoče se svetovno prvenstvo nam je pojasnil Marko Šuler, zanesljivi osrednji branilec slovenske reprezentance. "Tudi obrambnim igralcem je jaubulani lahko trn v peti," pravi.

"Spoštovanje do tekmecev imam, strahu pa ne. Vsak nasprotnik na SP je atraktiven. Boljši ko je nasprotnik, večji je moj motiv. Vsi so ljudje kot mi. Ne glede na to, ali bodo tekmeci sloviti ali ne, se jim bomo postavili po robu," je pred vkrcanjem na letalo za največji nogometni dogodek na svetu dejal Marko Šuler. Korošec se je v zadnjih letih pod vodstvom Matjaža Keka trdno zasidral v osrčje slovenske obrambe.

Videti je, da se slovenska javnost boji predvsem Angležev, računa pa na uspeh proti Alžircem in ZDA. Gre po Šulerjevem mnenju za podcenjevanje slednjih dve ekip in poveličevanje albiona? "Mogoče da, saj sta to reprezentanci, ki z medijskega vidika nista tako privlačni, vseeno pa sta izredno močni. Morda je zato javnost do njiju malce podcenjevalna, z naše strani pa tega ne bo."

Vratarji precej jadikujejo nad novo žogo jabulanijem. Zato nas je zanimalo, ali je ta moteča tudi za branilce. "Žoga je dokaj nepredvidljiva. Sčasoma se sicer privadiš nanjo, vendar bo vratarjem verjetno povzročala veliko težav. Tudi obrambnim igralcem je lahko trn v peti," je sklenil Šuler praktično v zadnjem trenutku, preden je izginil v brniškem labirintu pregledovalnih služb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.