Šport
40 ogledov

Boljši odpor, enak rezultat

ACH Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so v četrtem krogu skupine F lige prvakov v gosteh izgubili z 0:3 (-19, -17, -23) proti poljski ekipi Lotos Trefl Sopot.

Pred 14 dnevi so odbojkarji Lotos Trefl Gdanska v ljubljanskih Stožicah s 3:0 (18, 17, 14) premagali ACH Volley, za zmago so potrebovali le 71 minut. Zato je bil eden ciljev slovenskih državnih prvakov na Poljskem, nuditi čim boljši odpor domači ekipi, ki bi si z zmago praktično že zagotovila napredovanje v osmino finala lige prvakov. V veliki meri je to odbojkarjem ACH Volleyja tudi uspelo, žal pa so v tretjem nizu zapravili prednost sedmih točk (19:12).

"Vse kar me zanima v Gdansku je to, da vidim, koliko smo napredovali v igri. Koliko točk nam bo prinesla naša igra, bomo videli na sami tekmi," je pred današnjim obračunom v Gdansku dejal Bogdan Kotnik, trener ljubljanske ekipe, ki je bil z igro svojih varovancev v uvodnem nizu v glavnem lahko zadovoljen.

Ljubljanski organizator igre Matija Jereb je dobro sodeloval z obema blokerjema Janom Kozamernikom in Diko Purićem, kar je ACH Volleyju prineslo vodstvo s 6:4. Do enajste točke so Ljubljančani še držali korak z domačini, ki so s tremi zaporednimi točkami pobegnili gostom na 14:11 ter do konca niza svojo prednost le še podvojili. Za priključek je ACH Volleyju manjkal predvsem boljši začetni udarec, saj so v tem elementu igre naredili kar sedem lastnih napak, Poljaki le tri.

V drugem nizu so Kotnikovi varovanci z ekipo iz Gdanska držali korak do devete točke, imeli priložnost za vodstvo 10:9, toda z delnim izidom 4:1 so Poljaki pobegnili za tri točke (13:10). Po polminutnem odmoru so ljubljanski odbojkarji še dosegli dve točki zapored, se še enkrat popolnoma približali domačim odbojkarjem, v nadaljevanju pa so se ponovile napake iz prvega niza, tako da je Gdansk brez večjih težav prišel še do zmage v drugem nizu.

Tretji niz se je za ljubljansko ekipo začel obetavno, saj so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Z dobro igro so nadaljevali vse do vodstva z 19:12. Rok Satler, ki je vstopil v igro ob koncu drugega niza, je dobro razigral soigralce, boljši je bil tudi servis, toda po visokem vodstvu so se ljubljanski odbojkarji uspavali. Navkljub solidnemu sprejemu so bili v napadu neučinkoviti, poljski odbojkarji so jih ulovili na 20. točki in povedli z 22:21, Američan Murpy Troy pa je z drugo zaključno žogo svojo ekipo popeljal do tretje zmage v skupini F, medtem ko je ACH Volley še naprej brez osvojenega niza.

Na sredini tekmi je vodilna ekipa skupine F Modena v Novem Sadu s 3:0 (21, 22, 14) premagala Vojvodino, s katero se bo ACH Volley 21. januarja v ljubljanski dvorani Stožice pomeril v tekmi petega kroga.

Liga prvakov, 4. krog:

Skupina F

Lotos Atom Gdansk : ACH Volley 3:0 (19, 17, 23)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.