Šport
18 ogledov

Bolna Polona grozila Azarenki, a izpadla

polona hercog seul EPA
Po tem, ko je zaradi trebušne viroze dneve pred obračunom z drugo nosilko Viktorijo Azarenko preživela v postelji, se je Polona Hercog na turnirju WTA v Pekingu dobro upirala Belorusinji, a na koncu izgubila s 6:7 (8) in 3:6. "Imela sem veliko priložnosti, ki mi jih ni uspelo izkoristiti," je po tekmi povedala Mariborčanka.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se ni prebila v tretje kolo izjemno močnega turnirja v Pekingu z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev. Za 20-letno Mariborčanko je bila v drugem kolu usodna druga nosilka, Belorusinja Viktorija Azerenka, ki je po uri in 50 minutah zmagala s 7:6 (8) in 6:3. Hercogova je v uvodnem krogu brez težav ugnala Britanko Lauro Robson s 6:4 in 6:3.

"Na današnjo tekmo sem se morala prav posebej fizično pripraviti, saj sem pred tremi dnevi dobila trebušno virozo in vse, kar je povezano s tem, tako da sem zadnja dva dni več ali manj preživela v postelji. Dan pred tekmo sem trenirala pol ure in se ogrevala danes pred tekmo. Imela sem veliko priložnosti, ki mi jih ni uspelo izkoristiti, ampak za naslednjič vsaj vem, da moram verjeti malo bolj močno v zmago in biti vsaj zdrava. Jutri potujem v Evropo, moj naslednji turnir je Linz, za katerega upam, da bom stoodstotno pripravljena," je po dvoboju povedala Hercogova.

Peking, WTA (4,5 milijona dolarjev), 2. kolo, izidi:

Viktorija Azarenka (Blr/2) : Polona Hercog (Slo) 7:6 (8), 6:3;
Monica Niculescu (Rom) : Chanelle Scheepers (JA) 6:2, 6:1;
Agnieszka Radwanska (Pol/11) : Zheng Jie (Kit) 6:1, 6:4;

Osmina finala:
Ana Ivanović (Srb)
: Vera Zvonareva (Rus/3) 6:2, 6:1;
Marion Bartoli (Fra/8) : Andrea Petkovic (Nem/9) 6:4, 1:0, predaja;

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.