Šport
24 ogledov

Bolt bi lahko ostal brez zlata iz Pekinga

bolt powell carter peking 2008 EPA
Jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt bi kaj lahko ostal brez zlatega odličja z olimpijskih iger leta 2008 v Pekingu.

Jamajški štafeti grozi odvzem zlatega odličja, saj je bil takrat Nesta Carter, eden od članov štafete na 4 x 100 metrov, pozitiven na dopingu, poroča časnik Jamaica Gleaner.

Omenjeni časnik navaja, da je ponovni test Carterjevega vzorca A iz Pekinga vseboval prepovedan metileksanamin. Rezultat vzorca B še ni znan.

Tridesetletni Carter je tekel v prvi predaji na 4 x 100 m, kjer so Jamajko zastopali še Michael Frater, Asafa Powell in Bolt. Ta ekipa je zmagala s svetovnim rekordom 37,10 sekunde pred Trinidadom in Tobagom in Japonsko.

Carter je bil prav tako član zmagovalnih jamajških štafet na svetovnih prvenstvih 2011, 2013 in 2015 ter na OI 2012. Če bodo Carterja spoznali za krivega, potem lahko tudi Bolt ostane brez zmage.

V prejšnjih podobnih dopinških primerih so kolajne oziroma dosežke odvzeli vsem članom štafete. Tako so, denimo, ZDA ostale brez srebrne medalje na 4 x 100 m na OI 2012, saj je bil pozitiven Tyson Gay.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.