Šport
29 ogledov

Bolt do novega zgodovinskega dosežka

usain bolt EPA
Najhitrejši Zemljan Usain Bolt je še tretjič zapored postal olimpijski prvak v teku na 100 metrov. Jamajčan bo v Rio de Janeiru poskušal osvojiti še dve kolajni.

Devetindvajsetletni superzvezdnik Usain Bolt je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojil zlato v teku na 100 m in s časom 9,81 sekunde kot prvi v zgodovini te discipline trikrat zmagal na OI. V Riu bo skušal še na tretjih zaporednih olimpijskih igrah osvojiti tri zlate medalje v tekih na 100, 200 in 4 x 100 m.

Srebro je osvojil Američan Justin Gatlin (9,89), ki je bil na začetku teka sicer v vodstvu, bron pa Kanadčan Andre De Grasse (9,91).

Bolt ni okusil poraza na velikih tekmovanjih od svetovnega prvenstva leta 2007, ko je bil na 200 m drugi za Američanom Tysonom Gayjem; v finalu na 100 m je bil na SP leta 2011 v južnokorejskem Daeguju diskvalificiran zaradi prehitrega starta. To je tudi edina zlata medalja, ki mu manjka, da bi med leti 2009 in 2015 na štirih zaporednih SP (Berlin, Daegu, Moskva, Peking) osvojil po tri prva mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.