Šport
10 ogledov

Bolt in Blake blestela v Bruslju

Bolt Blake Reuters
Zadnji miting atletske diamantne lige v Bruslju je minil v znamenju Jamajčanov. Usain Bolt je v teku na 100 metrov zmagal z najboljšim časom sezone. Razdaljo je pretekel v 9,76 sekunde. V tej disciplini so sicer Jamajčani slavili trojno zmago, nase pa je opozoril tudi Boltov rojak Yohan Blake z drugim časom vseh časov na 200 m - 19,26 sekunde.

Yohan Blake je tako le za sedem stotink sekunde zaostal za svetovnim rekordom rojaka Usaina Bolta in zanesljivo zmagal pred skupnim zmagovalcem discipline, Američanom Walterjem Dixom (19,53). "Pričakoval sem hiter tek, ampak ne tako zelo. Zadnjih 40 metrov je bilo norih, ko se to zgodi, sem prava zver. Prevzamem nadzor nad progo," je po zmagi modroval 21-letni Jamajčan, ki je tekmoval po Boltovih napotkih. "Mislim, da se je svetovanje pravkar končalo," pa je v šali po Blakovi zmagi povedal Bolt.

V ženskem teku na 100 metrov je prevlado potrdila Američanka Carmelita Jeter z 10,78 sekunde (skupna zmagovalka discipline), v skoku v višino je z 205 centimetri slavila Rusinja Ana Čičerova, ki je bila blizu uspeha tudi na višini svetovnega rekorda na 210 cm. Skupne zmage v ligi pa se je v tej disciplini veselila Hrvatica Blanka Vlašić, tokrat šele peta.

Najhitrejši čas sezone je tekel tudi Etiopijec Kenenisa Bekele na 10.000 metrov. Devetindvajsetletni dvakratni olimpijski prvak je progo pretekel v 26:43,16, kar je dobre tri sekunde hitreje od prejšnjega najboljšega časa, ki ga je imel v lasti Britanec Mo Farah. Na 1500 metrov je najboljši čas sezone tekla Američanka Morgan Uceny (4:00,06) in zmagala tudi v disciplini.

Zelo dober dosežek je uspel Američanu Reesu Hoffi, ki je v suvanju krogle slavil z 22,09 metra, rojaka Christiana Cantwella je ugnal le za dva centimetra. Tokrat četrti, Kanadčan Dylan Hamilton, pa se je veselil skupne zmage v tej disciplini.

V ženskem troskoku je diamantno ligo dobila Ukrajinka Olga Saladuha, tudi tokrat zmagovalka s 14,67 m, v metu diska Kubanka Yarelis Barrios, tokrat druga za Kubanko Li Yanfeng, na 100 ovire zmagovalka Američanka Danielle Carruthers, na 3000 m zapreke Kenijka Milcah Chemos, na 400 m pa Amantle Montsho iz Bocvane, ki je zmagala tudi tokrat.

V moškem skoku s palico je bil skupno najboljši Francoz Renaud Lavillenie (tokrat je bil drugi s 5,72 m), na 400 ovire Britanec David Greene (tokrat prav tako drugi), v troskoku njegov rojak Phillips Idowu, v metu kopja Nemec Matthias De Zordo (tokrat je zmagal z 88,36 m), na 800 m Kenijec David Rudisha, ki je bil najhitrejši tudi tokrat, na 5000 m pa Etiopijec Imane Merga, ki je prav tako zmagal v Bruslju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.