Šport
12 ogledov

Bolt na 400

Se bo Usain Bolt takole veselil tudi po 400 metrskih preizkušnjah? FOTO: Reuters Žurnal24 main
Usainu Boltu absolutni primat v dveh najhitrejših disciplinah očitno ni dovolj. V prihajajoči sezoni se bo imetnik svetovnih rekordov na 100 in 200 metrov preizkusil tudi v teku na 400 metrov.

Sloviti jamajški atlet Usain Bolt se bo v prihodnji sezoni preizkusil tudi na 400-metrski razdalji. Olimpijski in svetovni prvak na 100 in 200 metrov je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Berlinu v obeh najhitrejših atletskih disciplinah izboljšal lastna svetovna rekorda, a to mu očitno ni dovolj.

"Želim postati legenda svetovnega športa. Moji cilji ostajajo nespremenjeni. V prihodnji sezoni nameravam zmagovati in postavljati nove rekordne znamke, prav tako pa načrtujem prehod na 400 metrov," je dejal eden najbolj opevanih športnikov na svetu.

Bolt je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Berlinu kraljevsko atletsko disciplino odtekel v rekordnem času 9,58, vajo pa je ponovil na 200-metrski razdalji, ki jo je premagal v 19,19 sekunde.

"Obstaja možnost, da Bolt na 400 metrov nastopi že na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012," je v zvezi s tem dejal Boltov trener Glen Mills in dodal, da bo njegov sloviti varovanec v prihodnji sezoni nastopil na sedmih od 14 mitingov diamantne lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.