Šport
37 ogledov

Bolt napovedal boj

usain bolt EPA
Jamajški tekaški zvezdnik Usain Bolt, ki je ta teden zaradi dopinga v štafetni postavi svoje države izgubil eno od olimijskih medalj, je žlahtno odličje sicer že vrnil, a obenem zagotovil, da zanj namerava boriti.

Jamajški športni superzvezdnik je zaradi dopinga enega od sotekmovalcev v štafeti 4 x 100 metrov Neste Carterja na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 ostal brez ene od svojih devetih zlatih kolajn.

Časnik Jamaica Gleaner je poročal, da so vsi štirje člani štafete že v petek jamajški atletski zvezi izročili medalje. Bolt je za časnik dejal, da ne bo dovolil, da bi ga ta dogodek vrgel iz tira v pripravah na sezono, ki bo najverjetneje njegova zadnja, obenem pa napovedal pomoč reprezentančnemu kolegu pri njegovi pritožbi.

"Težko je takšno medaljo vračati, a sem to storil, ker je tako zahteval Mok. Nisem vesel, se pa takšne stvari dogajajo," je dejal Bolt.

Po ponovnem pregledu dopinških vzorcev iz Pekinga so namreč pri Carterju našli sledove uživanja prepovedanih poživil, nedovoljeno sredstvo, s katerim si je Carter pomagal na Kitajskem, je bilo metilheksanamin, ki se je uporabljal kot sredstvo za čiščenje nosu po prehladu, najde pa se ga tudi v prehranskih dodatkih. Carter je napovedal pritožbo na športno razsodišče Cas v Lozani, pri čemer mu bo, če no potrebno, finančno pomagal tudi Bolt. Zadnji rok za pritožbo na Cas je 15. februar, 21 dni po objavi odločitve Moka.

"Veliko možnosti je, kako se bomo odzvali, a če bo potrebno, bom pomagal," je dejal Bolt, ki vsaj začasno nima več v rokah trojnega trojčka; v sprintih je bil namreč tako v Pekingu kot v Londonu 2012 ter Rio de Janeiru 2016 najboljši na 100, 200 in v štafeti 4 x 100 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.