Šport
45 ogledov

Bolt o tekmi s hollywoodskim zvezdnikom

usain bolt EPA
Jamajški atlet Usain Bolt je razkril ime najslavnejšega izzivalca, s katerim se je kdajkoli pomeril izven uradnih atletskih tekmovanj.

Usain Bolt je najhitrejši človek na svetu in marsikdo si želi na lastni koži občutiti, kako hiter je v resnici svetovni rekorder na 100 in 200 metrov.

Mickey Rourke | Avtor: Flynet Flynet
Eden takšnih je tudi 64-letni hollywoodski igralec in nekdanji profesionalni boksar Mickey Rourke. Bolt je prigodo o tem, kako ga je nominiranec za oskarja izzval na ulično tekmo, razkril v intervjuju za spletni portal Complex.com

''Ves čas,'' je na vprašanje, ali ga ljudje pogosto izzovejo na tekaški spopad, odgovoril Bolt. ''Najodmevnejša je bila tekma z Mickeyjem Rourkom. Izzval me je in mislil sem, da se šali. Rekel je 'dajmo, greva'. Sredi ulice ob treh zjutraj. Sezul je čevlje. Kakšnih 20 metrov,'' je okoliščine opisal Jamajčan in dodal, da je izziv sprejel. Na vprašanje, kakšna je bila njegova prednost ob prečkanju ciljne črte, ni želel dogovoriti. ''(smeh). Dobro je bilo, zelo zabavno.''

Rourke je o tekmi z najhitrejšim atletom vseh časov spregovoril že v intervjuju pred štirimi leti. Njegova plat zgodbe je bila nekoliko bolj neposredna. Za razliko ob Bolta je razkril tudi končni izid.

''Bili smo pred hotelom Wellington v osrednjem Londonu in ura je bila štiri zjutraj. Bil je tisti čas noči, ko se lahko zgodi prav vse. Pristopil sem k njemu in rekel 'dajmo, ti si najhitrejši človek na svetu, greva.' Na ulici je bilo kakšnih 30 metrov prostora. Dal mi je štiri korake prednosti in premagal sem ga za nekaj centimetrov,'' je takrat dejal filmski zvezdnik.

usain bolt | Avtor: EPA EPA

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.