Šport
1434 ogledov

Bolt razkril hčerino ime, navijači norijo od navdušenja

Usain Bolt EPA
Najhitrejši človek vseh časov je pred nekaj tedni prvič postal oče.

Serijski osvajalec naslovov olimpijskega in svetovnega prvaka Usain Bolt in njegova izbranka Kasi Bennett sta pred slabima dvema mesecema postala ponosna starša deklice.

Veselo novico je takrat na družbenih omrežjih potrdil kar jamajški premier Andrew Holness.

Novopečena starša javnosti dolgo časa nista razkrila nobenih podrobnosti o dojenčici, temveč sta se v zasebnosti privajala na novo družinsko dinamiko.

Zdaj je Bolt, še vedno aktualni rekorder na 100 in 200 metrov, na spletu delil nekaj prikupnih fotografij novega družinskega člana in celo razkril dekličino ime. Malčico sta poimenovala Olympia Lightning, kar bi v grobem prevodu pomenilo "olimpijska strela". 

Nadvse posrečeno, glede na to, da je njen oče dejansko hiter kot strela, v karieri pa je osvojil kar osem zlatih olimpijskih medalj.

Navijači so bili nad izbiro navdušeni. "Najboljše ime leta 2020," je zapisal eden od njih.

Jamajčan ni le olimpijski, temveč tudi 11-kratni svetovni prvak in edini športnik v zgodovini, ki se lahko pohvali z zlatim odličjem na treh zaporednih olimpijskih igrah, kar mu je uspelo v letih 2008, 2012 in 2016. Upokojil se je po svetovnem prvenstvu leta 2017 v Londonu.

Po slovesu od atletskih stez si je prizadeval za nogometno kariero, a je bil prehod na zelenice prevelik zalogaj, zataknilo pa se je tudi pri pogajanjih o pogodbi, zato se je januarja 2019 dokončno poslovil od profesionalnega športa.

"Moji Kasi B želim vse najboljše. Vesel sem, da lahko s tabo preživim tvoj posebn dan. Želim si samo srečo in še naprej se bom trudil za nasmeh na tvojem obrazu. Začela sva novo poglavje z najino hčerko Olympio Lightning Bolt in nestrpno pričakujem, kaj nas čaka v prihodnosti. Zagotavljam ti, da bom steber te družine. Vse najboljše za 21. rojstni dan," je na spletu zapisal Bolt, čeprav je njegova izbranka v resnici dopolnila 30 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.