Šport
17 ogledov

Bolt se ni niti spotil

Bolt je na 100 metrov z lahkoto postavil nov najboljši čas na svetu. Rekord iz P Žurnal24 main
Usain Bolt se po neverjetnih 9,58 na 100 metrov v kvalifikacijah na 200 ni pošteno spotil. V svoji skupini je zmagal z 20,70, kar je osmi čas kvalifikacij, a Jamajčan je seveda prvi favorit.

Na žalost vseh ljubiteljev atletike v Berlinu ne bo novega obračuna Usain Bolt – Tyson Gay. Američan namreč zaradi poškodbe prepone ne bo branil naslova svetovnega prvaka. Prav zato je bolj kot ne odprto le še vprašanje, koliko metrov prednosti pred tekmeci bo imel Bolt in ali je sposoben odteči še en svetovni rekord. "Dvomim, da bom tudi na 200 tekel nov rekord. Dal bom seveda vse od sebe, vendar bo težko," je pojasnil olimpijski prvak na 100 in 200 metrov, ki na enkrat daljšo razdaljo ni tako dobro pripravljen, čeprav je bila dvestotica še pred dvema letoma njegova prva disciplina. Pričakovati je, da bosta v četrtkovem finalu na njegov slab dan v ozadju čakala še dva Američana, in sicer Shawn Crawford, ki se je v četrtfinale uvrstil z najhitrejšim časom predtekmovanja (20,60), in Wallace Spearmon. Boltov tek si lahko ogledate tukaj.

 
 

Na 20 metrov nisem tako hiter, kot sem bil.

Usain Bolt

 
Za vznemirjenje v jamajškem taboru je danes poskrbel Asafa Powell , tretji v teku na sto metrov. Tudi on tako kot Gay čuti bolečine v preponi, zato je vprašljiv njegov nastop v štafeti. „Nisem prepričan, ali bo Asafa lahko nastopil. V kvalifikacijah zagotovo ne, za finale pa še ne vemo,“ je pojasnil njegov trener Stephen Francis . To bi bil za Jamajčane hud udarec pred velikim štafetnim obračunom z Američani (zanje naj bi kljub poškodbi Gay nastopil), saj Neste Carterja , člana štafete, ki je lani na olimpijskih igrah v Pekingu postavil svetovni rekord, v Berlinu zaradi poškodbe ni. Poleg tega zaradi suma, da sta jemala nedovoljena poživila, ni niti Yohana Blaka in Marvina Andersona . Kvalifikacije štafet bodo sicer na sporedu v petek, finale pa v soboto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.