Šport
34 ogledov

Bolt spet nesramno hiter

1/14
Žurnal24 main
Človek strela ali Usain Bolt je znova udaril. Nezemeljski tek na 4X100 metrov je na tekmi Penn Relays v Philadelphiji prinesel zmago Jamajki, Bolt pa je razdaljo odtekel v 8,79 sekunde!

Trikratni olimpijski in svetovni prvak Usain Bolt je z izjemnim tekom še enkrat več prinesel zmago svoji Jamajki in s sotekmovalci na 4X100 metrov dosegel najboljši izid na svetu (37,90) na mitingu Penn Relays v Philadelphiji.

Fantom sem rekel naj se potrudijo, da meni ne bo treba narediti preveč. Res nisem želel storiti česa velikega.
Usain Bolt

To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi Boltu elektronsko izmerili hitrost njegove zadnje predaje. Števec je pokazal neverjetnih 8,79 sekunde, kar je ena najhitrejših predaj vseh časov, s katerimi so Jamajčani odpihnili domačine na prepolnem stadionu na vzhodni obali. Svetovni rekord tako ostaja nepremagan (37,10), ko je otoška ekipa premočno slavila na čelu z Boltom in Asafo Powllom na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008.

"Fantom sem rekel naj se potrudijo, da meni ne bo treba narediti preveč. Res nisem želel storiti česa velikega," je Bolt v smehu razlagal novinarjem. "Palico sem dobil precej spredaj, tako da me res ni skrbelo za nič drugega." Drugouvrščeni Američan Ivory Williams je zmogel le priznati premoč nezemljana v "šprintericah": "Vedel sem, da ga ne bom mogel prehiteti, ampak potrudil sem se." To pa je tudi vse, kar lahko v tolažbo ostaja nasprotnikom nepremagljivega Bolta ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.