Šport
11 ogledov

Bolt: "V Londonu lahko tečem 9,4 s"

Usain Bolt za prihodnje leto napoveduje formo življenja. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Usain Bolt je napovedal, da bo prihodnje leto na olimpijskih igrah v Londonu naredil vse, da mu uspe tek življenja. Na Otoku si želi še popraviti svetovni rekord. "V Londonu lahko tečem 9,4 s."
Zagotovo sem lahko še hitrejši. Vedno obstaja prostor za napredek. Menim, da bom na vrhuncu forme pri 26 letih, torej naslednje leto. Nikoli se ne ve, v Londonu morda lahko tečem 9,4 sekunde.
Usain Bolt

Usain Bolt je zablestel na olimpijskih igrah v Pekingu pred tremi leti. Jamajčan je osvojil kar tri zlate kolajne – na 100 in 200 metrov ter tudi v štafeti 4 × 100 metrov – in  v vseh treh disciplinah tudi postavil nov svetovni rekord. Leto dni pozneje je na svetovnem prvenstvu v Berlinu ponovil uspeh in še popravil svetovna rekorda v teku na 100 (9,58 s) in 200 metrov (19,19 s). Bolt, ki se ga je zaradi izjemne hitrosti oprijel vzdevek jamajška strela, nikoli ni skrival, da si želi naslove na letošnjem SP v Daeguu in olimpijskih igrah v Londonu prihodnje leto ubraniti. Ob tem pa je prepričan, da lahko svoje izjemne rekorde še popravi. "Zagotovo sem lahko še hitrejši. Vedno obstaja prostor za napredek. Menim, da bom na vrhuncu forme pri 26 letih, torej naslednje leto. Nikoli se ne ve, v Londonu morda lahko tečem 9,4 sekunde," je dejal najhitrejši človek na planetu.

Pri Boltu ni dvoma, kdo bo njegov največji konkurent v Londonu in na letošnjem SP. "Vsi govorijo, da je glavni konkurent Tyson Gay. Slišal sem, da je v nekaterih intervjujih izjavil, da je v dobri formi in da je pripravljen ter da se ne boji Usaina Bolta. Če je tako, nas letos čaka nekaj dobrih zabav," pravi Bolt, ki je opozoril še na dva rojaka: "Yohan Blake bo konkurenčen. Treniram z njim, gledam ga in vem, da bo letos zelo dober. Menim, da bo konstantno tekel okoli 9,8 sekunde, če bo zelo dobro startal, lahko teče tudi 9,7 sekunde. Yohan zagotovo prihaja, kakor tudi Nesta Carter, ki prav tako teče zelo dobro. Za zdaj pa me ne skrbi nihče drug." Bolt ni pozabil omeniti niti na rojaka in nekdanjega svetovnega rekorderja Asafo Powella.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.