Šport
11 ogledov

Bolta dež ne ovira

Težke razmere Jamajčana niso motile. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Sloviti jamajški sprinter Usain Bolt je na četrtkovem atletskem mitingu zlate lige v Oslu dobesedno potolkel vse tekmece v teku na 200 metrov ter s časom 19,86 postavil najboljši letošnji izid na svetu.

Trikratni olimpijski in svetovni prvak ter svetovni rekorder v tekih na 100 in 200 metrov Usain Bolt je letošnjo najboljšo znamko na svetu na 200 metrov postavil v zelo težkih razmerah. V tej disciplini je nazadnje nastopil maja lani v Šanghaju, kljub 13-mesečni odsotnosti pa je bil na mokri stezi v norveški prestolnici na mitingu zlate lige hiter kot strela. Drugo mesto je osvojil Norvežan Jaysuma Saidy Ndure (20,43), tretje pa Jamajčan Mario Forsythe (20,49).

"Kljub neprijaznemu vremenu je bilo vse v redu, steza je bila precej dobra. V petek se vračam v domovino, po tritedenskih pripravah pa bom ponovno nastopil v Parizu," je po zmagi dejal 24-letni Bolt, ki bo v francoski prestolnici (8. julija) prav tako nastopil v teku na 200 metrov.

Semenya šele tretja
Ob Boltu se je izkazala tudi Maročanka Halima Hachlaf, njen čas 1:58,27 pa je prav tako najboljši letošnji rezultat na svetu. Drugo mesto je zasedla Rusinja Marija Savinova, šele tretje pa razvpita atletinja iz Južnoafriške republike Caster Semenya.

V norveški prestolnici je padel še en letošnji najboljši izid na svetu, v teku na 3000 metrov z zaprekami pa ga je postavil kenijski srednjeprogaš Paul Kipsiele Koech (8:01,83). Drugo mesto je zasedel njegov rojak Brimin Kiprop Kipruto, tretje pa Etiopijec Roba Gari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.