Šport
37 ogledov

Boltovi cilji: 400 m, skok v daljino in nogomet

usain bolt diamantna liga zürich Reuters
Najhitrejši človek na svetu, Jamajčan Usain Bolt, je na sponzorskem dogodku v Tokiu povedal, da si po obrambi olimpijskega naslova v teku na sto in dvesto metrov želi preizkusiti še na enkrat daljši razdalji. Poleg tega razmišlja tudi o skoku v daljino in, seveda, nogometu.

Sloviti jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt nikoli ni skrival svoje strasti do nogometa, ob svojem obisku na Japonskem pa je dejal, da je njegova velika želja, da se po koncu atletske kariere preizkusi v tem športu.

"Vedno sem se želel preizkusiti v nogometu, po koncu atletske kariere bom morda to tudi storil. Nogomet vseskozi spremljam prek televizijskih zaslonov in ga igram s svojimi prijatelji. V mojih mladih letih sem na Jamajki neprestano igral nogomet in bil zelo dober. To je nekaj, kar zares želim storiti," je dejal svetovni rekorder.

V tekih na 100 in 200 metrov je na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu v obeh omenjenih disciplinah osvojil kolajni najbolj žlahtnega odličja in ponovil uspeh iz Pekinga leta 2008. Bolt je bil na letošnjem največjem športnem dogodku na svetu tudi član zlate jamajške štafete na 4 x 100 metrov.

Odločitev na začetku sezone

Šestindvajsetletni karibski atlet je dejal, da v brazilskem Riu de Janeiru, ki bo čez štiri leta gostil olimpijske igre, namerava ubraniti zlati odličji v tekih na 100 in 200 metrov, ob tem pa se spogleduje tudi z drugimi atletskimi disciplinami. Že dolgo časa so znani njegovi ambiciozni načrti v teku na 400 metrov, morda se bo preizkusil tudi v skoku v daljino.

"Razmišljal sem o kar nekaj rečeh. Lahko bi poizkusil še kakšno drugo disciplino, morda skok v daljino ali tek na 400 metrov," je razlagal Bolt, ki je na oder prišel ob glasni reggae glasbi. "Bomo videli, kako se bom odločil na začetku sezone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.