Šport
34 ogledov

Bombandiranje pripomoglo k razvoju tenisa

Djoković Đoković Štepanek Davisov pokal finale Beograd EPA
Priznani srbski teniški trener Dušan Milojković je prepričan, da je Nato z bombardiranjem Jugoslavije leta 1999 pripomogel k razvoju vrhunskih tenisačev.

Organizacija Severnoatlantske pogodbe (Nato) je od marca do junija leta 1999 bombardirala Jugoslavijo in proti državi uvedla številne gospodarske sankcije, kar je po mnenju Dušana Milojkovića pomagalo pri razvoju potenciala mladih tenisačev.

srbija davisov pokal 2010 finale | Avtor: EPA EPA
Predsednik srbskega trenerskega komiteja je novinarjem v Nairobiju razkil, da so Srbi med marcem in junijem omenjenega leta preživljali težko obdobje, saj je v državi nastopila vsesplošna kriza. ''Otroci v tistem obdobju niso hodili v šolo. Tenisači so se posvetili tenisu in organiziranih je bilo ogromno turnirjev, da bi pozabili na tegobe,'' je povedal Milojković.

Prav v tem času so svoje teniško znanje pridobivali nekdanji prvi igralec sveta Novak Đoković, Janko Tipsarević in Viktor Troicki, ki danes tvorijo steber srbske teniške reprezentance. Omeniti velja tudi predstavnici Ano Ivanović in Jeleno Janković, ki sta v preteklosti prav tako zasedali vrh ženske teniške lestvice WTA. ''Če hočeš postati številka ena, moraš prestati ogromno trpljenja in bolečine, zavezanost igralcev in podpora njihovih staršev pa sta dopolnili njihov trud,'' je dejal Milojković.

Komentarjev 1
  • dragec 15:05 04.marec 2014.

    kako je neumen, Bombardiranje je samo povečalo nataliteto in socialne razlike v Srbiji