Šport
24 ogledov

Bon: "Trenutno Krim ni konkurenčen!"

Žurnal24 main
Na novoletnem druženju v Ljubljani je trenerka Krima Marta Bon spregovorila o željah za prihajajoče leto. "Lahko rečem, da nismo konkurenčne," o trenutnem stanju igralskega kadra pravi Bonova.
Trenutno se ukvarjamo s tem, da ekipo vrnemo v normalno stanje. Takšno, ki nam bo dovoljevalo tekmovati s tako težkimi tekmeci, kot jih imamo v drugem delu lige prvakinj.
Marta Bon

Rokometašice Krima Mercatorja so v letu 2010 pričakovano osvojile državni in pokalni naslov, v minuli sezoni Lige prvakinj so izpadle v drugem delu, kamor so se kljub težavam s poškodbami že prebile tudi v tej sezoni. Želje kluba za 2011 so povezane predvsem z zdravjem v ekipi in okrepitvami za izpolnitev visoko zastavljenih ciljev.

"Na splošno smo zadovoljne s tem, da smo jeseni dosegle etapni cilj, to je uvrstitev med najboljših osem ekip v Evropi. Glede na razmere je to velika stvar. Trenutno pa se ukvarjamo s tem, da ekipo vrnemo v normalno stanje. Takšno, ki nam bo dovoljevalo tekmovati s tako težkimi tekmeci, kot jih imamo v drugem delu lige prvakinj," je ob začetku novoletnega druženja v Ljubljani jesen 2010 pokomentirala trenerka Krima Marta Bon.

Ta ima v zadnjem obdobju kar precej težav z igralskim kadrom. Kmalu po začetku sezone se je za dlje časa poškodovala krožna napadalka Dragana Cvijić, "prava" ni bila niti druga "pivotka" Ljudmila Bodnjeva, težave z zdravjem imajo še Andrea Lekić, Marina Vergeljuk, Andrea Penezić (na Hrvaškem so jo znova izbrali za najboljšo rokometašico leta), ob tem pa se je od kluba poslovila tudi leva zunanja igralka Szandra Zacsik.

"Splošno mnenje strokovnega in organizacijskega vodstva kluba je, da moramo ekipo okrepiti, na nek način tudi osvežiti. Po odhodu Zacsikove iščemo zunanjo igralko, takšno, ki bi bila sposobna igrati tako na levem kot srednjem zunanjem položaju. Glede na težave s poškodbami, nazadnje tudi Vergeljukove, je tudi na desni strani pomanjkanje zunanjih igralk. Ocenjujem, da bi v tem trenutku rabili vsaj še dve vrhunski igralki," meni Bonova.

Če ocenjujem glede na trenutno stanje, potem se bojim oziroma lahko rečem, da nismo konkurenčne. Za to, da bomo konkurenčne, se moramo nujno okrepiti na vsaj dveh ali treh igralnih mestih in v normalen trenažni proces vrniti Lekićevo, Vergeljukovo, Bodnjevo in Penezićevo, Cvijićevo pa smo za to sezono že odpisali.
Marta Bon

Krimovke se bodo v drugem delu merile v skupini 1, kjer bodo imele precej neugodne tekmece: podgoriško Budućnost, španski Itxako in romunsko Valceo, torej ekipe, ki imajo v svojih vrstah številne mednarodno uveljavljene rokometašice in reprezentantke. Kakšne so v tej elitni druščini možnosti serijskih slovenskih prvakinj?

"Če ocenjujem glede na trenutno stanje, potem se bojim oziroma lahko rečem, da nismo konkurenčne. Za to, da bomo konkurenčne, se moramo nujno okrepiti na vsaj dveh ali treh igralnih mestih in v normalen trenažni proces vrniti Lekićevo, Vergeljukovo, Bodnjevo in Penezićevo, Cvijićevo pa smo za to sezono že odpisali," odkrito priznava Bonova, ki je prav na mestu krožne napadalke že napravila potezo in ekipi priključila 24-letno švicarsko reprezentantko Ariane Geissmann.

Ali bo to zadostovalo za uresničitev cilja – najmanj polfinale Lige prvakinj –, bo jasno kmalu (LP se bo nadaljevala februarja), želja Marte Bon za leto 2011 pa ni tako eksplicitno rezultatsko obarvana. "Moja osebna in poklicna želja sta zelo povezani. Želim si, da bi meni in strokovnemu vodstvu uspelo povezati ekipo, izvleči iz nje maksimum, čim hitreje vrniti poškodovane igralke, da bodo lahko uspešne, in pa tudi vzpostaviti pravo povezanost, pravi kolektiv, kar nas je krasilo v prejšnjih letih in nam prinašalo uspehe," je še povedala Bonova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.