Šport
2 ogledov

Bonova: Viborg je premagljiv!

Ljudmila Bodnjeva je zadnje čase strelsko malo manj učinkovita. Žurnal24 main
"Ta tekma bo dejansko pokazala, kaj je naša realnost," pred obračunom z Viborgom v 3. kolu Lige prvakinj meni trenerka rokometašic Krima Marta Bon. Vstop bo spet prost.
 
 

Da, Viborg je premagljiv. V to sem prepričana. Ampak moja naloga je, da do konca tedna v to prepričam še igralke.

Marta Bon, trenerka

 
Po nedeljskem polomu proti Metzu čaka rokometašice Krima Mercatorja že v soboto tekma tretjega kola v Ligi prvakinj. Ta bo po eni strani najtežja, po drugi pa najlažja, saj v goste prihaja nesporni favorit dvoboja in tudi glavni kandidat za končno zmago v tem tekmovanju, danski Viborg . Danska ekipa, ki je v prvih dveh tekmah premagala tako Metz (+13) kot Nürnberg (+9), ima izjemno zasedbo, v kateri sta na vseh položajih po dve kakovostni igralki. Letos še posebej navdušuje zunanja linija, kjer na levi strani kraljuje Črnogorka Bojana Popović , na desni pa Nemka Grit Jurack . Slednja je bila tudi najboljša strelka na zadnji tekmi proti Nürnbergu (15 golov).

"Osebno se veselim Viborga, saj imam rada težke tekme. Ta tekma bo dejansko pokazala, kaj je naša realnost: igra v Nürnbergu ali predstava proti Metzu. Slabih točk Viborg praktično nima, ob tem so igralke v izjemni strelski formi, predvsem Jurackova. Me se bomo na tekmo pripravile po ustaljenem ritmu, želim pa si, da bi vsaj ponovile drugi polčas s tekme regionalne lige proti Budućnosti, saj smo takrat odigrale najbolje doslej. Temu pa bi rada še nekaj dodala," je na novinarski konferenci pojasnila Bonova, ki kljub igri proti nespornemu favoritu meni, da je Viborg premagljiv: "Da, Viborg je premagljiv. V to sem prepričana. Ampak moja naloga je, da do konca tedna v to prepričam še igralke."

Tanja Oder bo poskušala čimvečkrat uspešno zaključevati protinapade Krima. Če bo do njih sploh prišlo? © Saša Despot

 
Ena od najbolj izkušenih igralk Krima Tanja Oder , ki je proti Metzu samevala na levem krilu, saj je do nje žoga zašla le pomotoma, pravi, da bodo za uspeh proti Viborgu potrebne velike spremembe v primerjavi z nedeljsko tekmo. "Vsekakor bomo morale igrati agresivno v obrambi, ne pa kot v nedeljo, ko je sploh ni bilo. Ob tem bo treba veliko staviti na protinapade, saj bomo na postavljeno obrambo bržkone imele kar nekaj težav. V nedeljo smo vsi videli, da z zunanjih položajev skoraj nismo dosegle gola, vse smo poskušale reševati z igro na črto. To pa proti Dankam ne pride v poštev. Treba bo zadeti tudi od daleč. Ob tem potrebujemo več raznolikosti, saj smo doslej večino napadov zaključevale na desni strani, na kar pa se ekipe seveda znajo pripraviti. Naši organizatorki Andrei Lekić sem to večkrat povedala, ampak ne vem, kaj se dogaja v njeni glavi," pravi Odrova. Z njo se strinja tudi Bonova, ki pravi, da je ta igra v desno predvsem posledica dejstva, da prav Odrova zaradi poškodbe ni igrala v pripravah in so takrat težišče igre prenesli na desno stran: "To se je očitno preveč zakoreninilo v podzavest igralk in to bo treba spremeniti. Na treningih bomo prav tej igri v levo in spremembi težišča posvetili največ časa." Vsekakor so spremembe potrebne, saj bodo navijači, ki so (ob sicer spet prostem vstopu) dodobra napolnili dvorano na Kodeljevem, lahko v nasprotnem primeru spet le sklonjenih glav zapustili nekdanjo pravo trdnjavo dvakratnih evropskih prvakinj.

 
 

Treba bo zadeti tudi od daleč. Ob tem potrebujemo več raznolikosti, saj smo doslej večino napadov zaključevale na desni strani.

Tanja Oder

 
"Upam predvsem na to, da bo to privlačna tekma za gledalce. Videlo pa se bo, kam dejansko spadamo in koliko nam še manjka. Pritiska ne bo, zato bo to mogoče naša prednost. Je pa res, da je Viborgova zunanja linija 'ubijalska', nevarnost preti z leve, z desne, s sredine, imajo hitra krila ... Pri Metzu smo vedele, da je nevaren bolj na levi strani, in smo se osredotočile bolj na to. No, videli ste, kako nam je to uspelo ... Vsekakor pa velja, da se le z vrhunsko obrambo lahko pride do zmage," je še dodala Odrova. Tekma na Kodeljevem se bo v soboto začela ob 17.45, sodili jo bosta ruski sodnici Valerija Guseva in Stella Vartanujan , delegatka pa bo Slovakinja Janka Stasova .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.