Šport
14 ogledov

Bonova: Znamo gospodariti s čustvi

Marta Bon bo po koncu sezone zapustila klop Krima Mercatorja. (Foto: Žurnal24)
1/2
Žurnal24 main
Rokometašice Krima so po štirih kolih LP še neporažene. Zmaga nad Aalborgom je še četrta v nizu. Po dobrih predstavah smo na Dansko poklicali trenerko Marto Bon.

Vodile ste že za sedem golov, nato pa kar nekaj nihanja v vaši igri. Vseeno se je zdelo, da ste dosegli gol, kadar se vam je zazdelo.

Mislim, da je za nami pomembna zmaga. Na trenutek res delujemo tako dobro, da so nasprotniki videti nebogljeni. Mislim, da je tokrat odločila zelo dobra obramba. S pravo postavitvijo smo razbili njihove zamisli v napadu in iz tega potem gradili hitre protinapade. Vesela sem, da naš sistem deluje, saj smo mu v zadnjem času posvečali veliko pozornosti. Smo dobro telesno

pripravljene, ekipa je dobro sestavljena in vse deluje tako kot mora. Zato

smo seveda zelo veseli, še dodaten razlog za nasmejane obraze pa je zmaga na Danskem, ki je hram vrhunskega rokometa.

 

Ste si po vseh zapletih mislili, da boste po uvodnih štirih tekmah še neporaženi?

Priznam, da so nas štiri zaporedne zmage res prijetno presenečenje. Potrdili smo uvrstitev v drugi krog, kar je bila tudi naša želja na začetku sezone, ko še nismo vedeli, kako bomo delovali. Veseli nas, da smo z bliskovito hitrostjo dosegli naš primarni cilj. Kar se pa tiče težav, pa smo vse skupaj razčistili že na začetku. Management je opravil svoje, ekipa je bila tukaj brez moči, zato se je osredotočila na uspehe, da bo vodstvo svoje delo opravljalo lažje, hkrati pa smo poizkušali biti zanimivi za sponzorje, torej močni, energični in zmagovalni.

 

So vaši apetiti po štirih zaporednih zmagah zdaj kaj večji.

Ne, apetiti niso nič večji. Mislim, da smo vsi v vodstvu Krima dovolj zreli, da vemo, kakogospodariti s čustvi ob uspehih, kam lahko pelje prevelika evforija. Zdaj bomo imeli nekaj več časa za delo in individualni razvoj posameznic, s katerimi je res užitek delati, saj so vse željne

napredka.

 

Zdaj sledi nekaj premora. Naslednja tekma LP bo šele 9. januarja, ko se boste Metzem. Je ta premor glede na vaš nalet v obliki štirih zaporednih dobrodošel ali ne?

Premor bomo enostavno naredili nam dobrodošel. Nekaj časa bomo zdaj namenili tudi tudi čustvom sreče in zadovoljstva ob dobrih rezultatih, nato pa imamo dovolj časa, da preklopimo na delo. Imamo srečo, da lahko tempiramo formo za tekme v skupini. Ostali dve tekmi bomo odigrali v miru in čim bolj kakovostno, v spoštovanju do kluba in sponzorjev, naša priprava pa bo med tem usmerjena že vnaprej.

 

Pred kratkim ste dejali, da pričakujete padec forme...

Padec forme je povsem človeška stvar, kar je bilo že neštetokrat dokazano. Nihče je ne more obdržati celo sezono. Imamo srečo, da lahko padec umestimo v premor med decembrom in januarjem in nato spet dvigniti formo v pravem času.

 

Oglejte si izjavo Marte Bon


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.