Šport
8 ogledov

Boonen najhitrejši v sprintu

Tom Boonen je slavil še drugič na letošnji Vuelti. Žurnal24 main
16. etapo Vuelte je dobil Tom Boonen, ki je v ciljnem sprintu ugnal Filippa Pozzata in Heinricha Hausslerja. Španec Alberto Contador je zadržal vodstvo v skupnem seštevku.
 

Vuelta, 16. etapa

1. T. Boonen (BEL) 5;21:15
2. F. Pozzato (ITA)
3. H. Haussler (NEM)
21. G. Štangelj (SLO) vsi isti čas

Strokovnjaki so že pred torkovo etapo napovedali razplet s skupinskim sprintom. Trasa je bila namreč povsem pisana na kožo sprinterskim specialistom. Na začetku je ravninsko monotonost etape razbil vzpon prve kategorije na Alto del Acebo, po spustu s 1525 metrov visokega prelaza pa je sledila le še rahla vožnja navzdol vse do cilja v Zamori. Kot je običaj na takšnih etapah, so tudi tokrat nekateri kolesarji nase opozorili v pobegu. Najbolj vztrajna sta bila Jesus Rosendo in Walter Pedraza, ki sta bežala od 25. kilometra naprej. Toda njuno bežanje je bilo že vnaprej obsojeno na neuspeh, pa čeprav sta si prikolesarila tudi osem minut in pol naskoka pred glavnino.

Slednja je namreč pravočasno povišala ritem vrtenja pedalov in osem kilometrov pred ciljem ujela špansko-kolumbijsko dvojico ter se pripravila na soočenje najboljših sprinterjev. V ravnini se je za napad zgodaj odločil svetovni prvak iz leta 2005 Belgijec Tom Boonen in zdržal napad Italijana Filippa Pozzata in Nemca Heinricha Hausslerja ter tako vknjižil še svojo drugo zmago na Vuelti 2008. Španec Alberto Contador ima v skupni razvrstitvi še vedno 1:17 minute naskoka pred Američanom Levijem Leipheimerjem, tretji je Španec Carlos Sastre. Edini slovenski predstavnik na španski pentlji Gorazd Štangelj je bil v torek 21., ciljno črto je prečkal v času zmagovalca. Na sredini, 17. etapi bodo svojo priložnost spet iskali sprinterji, saj je trasa med Zamoro in Valladolidom (148,2 km) spet večinoma ravninska.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.