Šport
4 ogledov

Borila se bo s tekmicami in bolečinami

Nina Kolarič se bo v Berlinu borila s tekmicami in bolečinami v gležnju. Žurnal24 main
V soboto, 15. avgusta, se v Berlinu začenja svetovno prvenstvo v atletiki. Med nastopajočimi bo tudi 22-letna Nina Kolarič, ki v Nemčijo ne odhaja z najvišjimi cilji.

Ptujčanka Nina Kolarič bo Slovenijo na svetovnem atletskem prvenstvu v Berlinu (od 15. do 23. avgusta) zastopala v skoku v daljino. Dvaindvajsetletnica je letos že nekajkrat opozorila nase. Na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu je zasedla četrto mesto. Na sredozemskih igrah v Pescari pa se je okitila z bronastim odličjem. Na SP odhaja z mešanimi občutki, saj jo že nekaj časa muči poškodba gležnja. Želi si le, da bi ponovila letošnje najboljše rezultate.

Nina, kakšni so vaši cilji pred svetovnim prvenstvom?
O ciljih je zelo težko govoriti. Že vso sezono imam namreč težave z gležnjem. Zelo zadovoljna bi bila, če bi bila sposobna ponoviti letošnje rezultate, ki sem jih dosegala na prostem, torej okoli 6,5 metra. S tem bi bila zadovoljna.

Nina Kolarič spada med najobetavnejše slovenske atletinje. © Boštjan Tacol

 
Finale?
Da bi prišla v finale, bi morala imeti veliko sreče. Mislim, da ga bom težko dosegla.

Kakšna je poškodba gležnja?
Gleženj ni tak, kot bi si želela. Še vedno imam težave. Odločila sem se, da se bom do SP poskušala izogibati skokom, saj je z gležnjem z vsakim skokom huje. Zdaj se bom poskušala čim bolj regenerirati. Nato pa bom poskušala v kvalifikacijah in bomo videli. Kar bo, bo.

Kljub poškodbi odhajate na SP. Čemu?
Vem, da znam skočiti. Gleženj mi oteče le po skokih. Pa niti ni nujno, da mi sploh oteče, kajti vedno mi ne. Rekla sem si, da bi si verjetno očitala, če sploh ne bi poskusila.

Dejali ste, da je za vas zelo pomembno, da tekmo začnete z natančnim odrivom.
Pri meni je prvi skok res tisti, ki mi da še dodaten zagon, če mi uspe. Trenutno pa so moje misli tako nastavljene, da bom res dala vse od sebe, ker vem, da je to potrebno. Kajti če od sebe ne dam vsega in še več, bo rezultat pod mojimi pričakovanji in verjetno tudi pod pričakovanji drugih. Čeprav je meni osebno najbolj pomembno, da zadovoljim sebe, kajti če bom zadovoljna jaz, bodo verjetno tudi drugi.

 

O rezultatih ne želi govoriti

"O rezultatih, ki jih dosegam na treningih, bi težko govorila, saj treniram po prilagojenem programu," je Kolaričeva odgovorila na vprašanje, kako daleč skače na treningih.

Spadate med najobetavnejše mlade atletinje. Do kod mislite, da lahko posežete v prihodnosti?
To je vprašanje, na katero verjetno nihče nima odgovora. Toda po nekih raziskavah, v katerih so analizirali moje skoke, so rekli, da sem sposobna skočiti sedem metrov. Glede na lanski izid 6,78 metra vem, da se je še mogoče izboljšati. V letošnji sezoni na žalost ne, ampak upam, da v prihodnje. Najlepše bi seveda bilo, če bi vrhunec dosegla na naslednjih olimpijskih igrah v Londonu. Vsekakor pa si tudi sama želim, da se nekoč na tabli za rezultate pod mojim imenom zasveti sedem metrov.

S čim se sprostite pred začetkom tekmovanja?
Nič posebnega. Poskušam se čim bolj sprostiti in dati vse od sebe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.