Šport
19 ogledov

Borili se bomo z Italijani

Finale bo 22. septembra 2013 v dvorani Stožice. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Košarkarska zveza Slovenije (KZS) bo imela samo enega tekmeca za organizacijo evropskega prvenstva 2013, in sicer Italijo, ki je edina poleg KZS do torka oddala uradno kandidaturo.

V torek, 31. avgusta, je potekel rok za oddajo uradnih kandidatur za organizacijo evropskega prvenstva leta 2013, ki ga želi Košarkarska zveza Slovenije organizirati v domovini. Za to se bo mogla boriti proti Italiji, ki bo edina konkurentka za organizacijo, medtem ko Bosna in Hercegovina, Češka, Hrvaška ter Nemčija, ki so prej prijavile namero kandidature, te uradno niso oddale. S tem bo kmalu začela delovati tudi posebna komisija, ki bo pregledala vso dokumentacijo in obe državi tudi obiskala. Komisijo bodo sestavljali strokovnjaki s področij tekmovalnega sistema, organizacije, komunikacij, TV prenosov in ostalih zadev.
 
Končna odločitev novembra ali decembra
Predstavitev kandidature in končna odločitev bosta padli na skupščini FIBA Europe v novembru ali decembru. Evropsko prvenstvo 2013 bo tudi prvo, na katerega bo uvrščenih 24 reprezentanc, ki bodo razporejene v štiri skupine po šest izbranih vrst, dogodek pa bo trajal kar 19 dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.