Šport
38 ogledov

Boston do pomembne zmage v gosteh

Boston Bruins Profimedia
Boston je izenačil dvoboj z Washingtonom.

Potem ko so hokejisti Washington Capitals v prvem krogu končnice severnoameriške lige NHL povedli proti Boston Bruins z 1:0 v zmagah, so tokrat kosmatinci dvoboj na štiri zmage poravnali. Junak večera je bil Brad Marchand, ki je zadel po 39 sekundah podaljšane igre za zmago Bostona s 4:3.

Boston Bruins so po porazu na uvodni tekmi končnice zaostajali tudi na drugi proti Washingtonu, nato pa zrežirali preobrat za pomembno zmago. Tretja tekma bo v sredo v Bostonu.

Podaljšek je gostom priboril Taylor Hall, ki je 2:49 minute pred koncem rednega dela zadel za izenačenje, vratar Tuukka Rask pa je za tretje nosilce skupine East zbral 36 obramb.

Dobro so končnico odprli hokejisti Carolina Hurricanes, ki so na prvem medsebojnem dvoboju na domačem ledu s 5:2 odpravili Nashville Predators.

Jordan Staal je v Raleighu k domači zmagi prispeval dva zadetka. Novinec v ligi NHL, vratar Alex Nedeljkovic je ob svojem prvencu v končnici tekmovanja za Stanleyjev pokal za zmago nanizal 22 obramb. Za hurikane, ki so prvi nosilci skupine Central, se je z dvema podajama izkazal še Brett Pesce.

Za četrte nosilce, plenilce, sta zadela Filip Forsberg in Erik Haula, vratar Juuse Saros je zaustavil 33 strelov. Druga tekma bo prav tako v Severni Karolini.

V Denverju so domači Colorado Avalanche na uvodni tekmi prvega kroga končnice zanesljivo, s 4:1 premagali svoje tekmece St. Louis Blues. V donači ekipi sta se najbolj izkazala Gabriel Landeskog, ki je dosegel gol in dve podaji, ter Nathan MacKinnon, ki je dosegel dva gola in podajo. Enkrat se je med strelce vpisal še Cale Makar.

* Izidi:
- končnica, 1. krog:
- vzhodna skupina:
Washington Capitals - Boston Bruins        3:4 (podaljšek)
- izid v zmagah je izenačen na 1:1;

- centralna skupina:
Carolina Hurricanes - Nashville Predators  5:2
- Carolina vodi z 1:0 v zmagah;

- zahodna skupina:
Colorado Avalanche - St. Louis Blues       4:1
- Colorado vodi z 1:0 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.