Šport
45 ogledov

Boston in San Jose ujela Kopitarjeve kralje

san jose sharks Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči onstran Atlantika odigrali 11 dvobojev. Hokejisti Bostona in San Joseja so se veselili novih zmag ter na ligaški lestvici s 46 točkami ujeli Los Angeles Kings.

Neposredni tekmec Los Angelesa iz pacifiške skupine San Jose Sharks je na domačem ledu premagal Minnesota Wild s 3:1 ter vpisal še 20. zmago na 32 tekmah. Vodilno moštvo vzhodne konference Boston Bruins je v gosteh s 4:2 ugnalo Edmonton Oilers. Kosmatinci so vpisali še 22 zmago na 32 tekmah ter četrto po vrsti in imajo enako število točk kot Kopitarjevi kralji. Kopija in druščino naslednji obračun čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostovali pri Ottawi.

Na drugih tekmah je New York Rangers z 2:4 doma klonil proti Columbus Blue Jackets, Philadelphia Flyers je bila z 2:1 boljša od Montreal Canadiens, Ottawa Senators pa z 2:1 od Buffalo Sabres, Tampa Bay Lightning je po kazenskih strelih z 2:1 strla odpor Detroit Red Wings, St. Louis Blues je bil s 6:3 boljši od Toronto Maple Leafs, Nashville Predators pa s 3:1 od Dallas Stars. Tudi tekmo Winnipeg Jets in Colorado Avalanche so odločili kazenski streli, s 4:3 pa so jo dobili gostje iz Kolorada. Calgary Flames je po podaljšku z 2:1 odpravil Carolina Hurricanes, Phoenix Coyotes pa je s 6:3 ugnal New York Islanders.

Liga NHL, rezultati:

San Jose Sharks : Minnesota Wild 3:1
New York Rangers : Columbus Blue Jackets 2:4
Philadelphia Flyers : Montreal Canadiens 2:1
Ottawa Senators : Buffalo Sabres 2:1
Tampa Bay Lightning : Detroit Red Wings 2:1**
St. Louis Blues : Toronto Maple Leafs 6:3
Nashville Predators : Dallas Stars 3:1
Winnipeg Jets : Colorado Avalanche 3:4**
Calgary Flames : Carolina Hurricanes 2:1*
Phoenix Coyotes : New York Islanders 6:3
Edmonton Oilers : Boston Bruins 2:4

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.