Šport
30 ogledov

Boston izenačil! Odloča sedma tekma.

Navijači Canucks Bruins
1/10
Reuters
Prvaka lige NHL bo odločila sedma tekma, saj so Boston Bruins šesto dobili s 5:2 in finalno serijo proti Vancouver Canucksom izenačili na 3:3. Stanleyjev pokal bo zmagovalec dvignil v noči na četrtek. S 36 obrambami je blestel Tim Thomas.

"Zmagali so in zdaj gremo mi domov. Igrali bomo pred svojimi navijači. Oni so zmagali domače tekme, mi smo zmagali domače. Odločila bo tekma pri nas. Ena tekma, en pokal. To je to," je po porazu na šesti tekmi dejal trener Vancouver Canucksov, Alain Vigneault. Boston Bruins so bili v noči na torek v TD Gardnu, kjer visi že pet plakatov za naslov prvaka, boljši s 5:2. Finalna serija je dala zelo zanimive izide: Vancouver je vse domače tekme zmagal za en sam gol, Boston pa svoje domače z veliko razliko – 8:1, 4:0 in 5:2.

Boston je na šesti tekmi krenil zelo odločno. Brad Marchand in Milan Lucic sta zadela v razmiku vsega 35 sekund, dve minuti kasneje je Andrew Ference zadel ob power playu. Roberto Luongo je tako moral na klop in v vratih Vancouvra ga je zamenjal Cory Scheider. Tega je takoj premagal Michael Ryder. Bilo je 4:0, pa je tekla šele 10. minuta prve tretjine! V drugi tretjini ni bilo zadetkov, v 22. sekundi tretje pa je na 1:4 znižal Henrik Sedin. To je bil njegov šele prvi gol v velikem finalu. Ko je David Krejci dosegel peti gol Bostona, je bila tekma odločena.

Glavna težava za Canuckse, najboljšo ekipo rednega dela, je že ves finale vratar Bruinsov, Tim Thomas. Na tej tekmi je imel 36 obramb. "Že vso končnico je v neverjetni formi. Skorajda so dovolj prsti ene roke, da prešteješ vse gole, ki jih je dobil. Igra odločno in je osredotočen le na igro. Neverjetno opravlja svojo nalogo. Ekipa, ki želi Stanleyjev pokal, mora imeti neverjetnega vratarja. Mislim, da ga mi imamo," je pomen Thomasa izpostavil trener, Claude Julien.

Liga NHL, velike finale, šesta tekma:

Boston Bruins : Vancouver Canucks 5:2 /3:3/
Marchand, Lucic, Ference, Ryder, Krejci; H. Sedin, Lapierre

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.