Šport
37 ogledov

Boston koraka proti finalu

Boston je slavil s 3:1 in skupno vodi s 3:2. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti moštva Boston Bruins so le še zmago oddaljeni od uvrstitve v finale lige NHL, potem ko so sinoči v finalu vzhoda na peti tekmi premagali Tampa Bay Lightning s 3:1.

Vratar Bostona Tim Thomas je ubranil 33 strelov in le enkrat pobral plošček iz mreže. Že po 69 sekundah ga je premagal Simon Gagne. Nathan Horton je v peti minuti druge tretjine izenačil vsega 17 sekund, potem ko je vstopil v igro po dvominutni kazni. Brad Marchand je domače v vodstvo popeljal štiri minute in štiri sekunde pred koncem drugega dela igre.

V tretji tretjini so imeli več od igre gostje, ki pa so postali praznih rok tudi po napadih v zadnji minuti. Ko so 42 sekund pred koncem vendarle imeli možnost, da vratarja zamenjajo z igralcem, so po pol minute dobili še tretji gol. Nebranjeno mrežo je zadel Rich Peverley.

Tampi tako ni uspelo vsaj delno ponoviti razpleta s četrte tekme pred dvema večeroma, ko je po zaostanku z 0:3 nanizala kar pet golov zapored za izenačenje v skupnem izidu na 2:2. Veliki preobrat se je tedaj začel z menjavo vratarja, ko je Dwayna Rolosona zamenjal Mike Smith, ki je do konca tekme zaklenil vrata Tampe ter ubranil vseh 21 strelov. Smith tokat ni imel veliko dela, saj so domači sprožili vsega 19 strelov, toda pri tem so bili zelo učinkoviti.

Liga NHL, konferenčni finale vzhoda:

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 3:1 /3:2/*
Horton, Marchand, Peverley; Gagne

*v poševnicah je izid v zmagah, moštvi igrata na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.