Šport
27 ogledov

Boston melje naprej

Bostona od konferenčnega finala loči le še zmaga. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V hokejski ligi NHL sta moštvi Bostona in Chicaga v gosteh premagali Philadelphio oziroma Vancouver in sta na dobri poti, da se uvrstita v konferenčni finale.

Ekipa Boston Bruins je v drugem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL v gosteh premagala Philadelphio Flyers s 4:1 in na vzhodnem delu povedla s 3:0 v zmagah. Igralci Chicago Blackhawks so prav tako v gosteh premagali Vancouver Canucks s 5:2 in na zahodnem delu povedli z 2:1 v zmagah.

Arron Ashram je v drugi minuti in 32. sekundi povedel Philadelphio v vodstvo z 1:0 in tedaj še ni bilo videti, da se bo tekma končala z zmago gostov. Nato pa sta na sceno stopila Blake Wheeler in Miroslav Šatan ter zadela v razmiku 94 sekund uvodnega dela igre. V nadaljevanju Tuukka Rask (34 obramb) ni bil več premagan, čeprav so gostitelji sprožili precej več strelov (35) od tekmecev (20). Po drugi tretjini, ki je minila brez zadetkov, je Mark Recchi povišal na 3:1 na začetku zadnjega dela, ob koncu tekme pa je Patrice Bergeron z zadetkom v prazno mrežo zapečatil usodo Philadelphie. Boston zdaj le zmaga loči od konferenčnega finala, prvega po letu 1992.

Dustin Byfuglien je s tremi goli prispeval odločilni delež za zmago Chicaga nad Vancouvrom, preostala zadetka pa sta dosegla Kris Versteeg in Marian Hossa. Vratar gostov Antti Niemi je že v prvi tretjini zaustavil 16 strelov, skupno pa je zbral 31 obramb. Na drugi strani sta za domače zadela Jannik Hansen in Alex Burrows, Roberto Luongo pa je zaustavil 30 strelov gostov.

Liga NHL, 2. kolo končnice, tekmi 6. 5.:

Vzhod:
Philadelphia Flyers : Boston Bruins 1:4 /0:3/

Zahod:

Vancouver Canucks : Chicago Blackhawks 2:5 /1:2/

* Opomba: moštva za napredovanje igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.