Šport
12 ogledov

Boston opravil še s Pittsburghom

Boston Pittsburgh Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na torek na sporedu pet tekem. Anže Kopitar in LA Kings so počivali.

Chicago je moral doma po kazenskih strelih s 3:4 priznati premoč Phoenixu, New York Rangers so v rednem delu proti Torontu klonili z 2:4, Pittsburgh pa proti Bostonu z 1:3. Ottawa je Tampo ugnala s 4:2, Florida pa Washington s 5:4.

Boston nadaljuje svoj zmagoviti niz, tokrat je s 3:1 v gosteh ugnal Pittsburgh. Gole so dosegli Gregory Campbell, Benoit Pouliot in Tyler Seguin, Tim Thomas pa je ob tem ustavil kar 45 strelov in moral le enkrat v mrežo po plošček. Boston je dobil 14 tekem od zadnjih 15 odigranih, kar je najdaljši niz po letu 1983, ko jih je dobil 17. Branilci naslova Stanleyjevega pokala so sinoči uspeli ustaviti zvezdnika pingvinov Sidneyja Crosbyja, to pa je prevesilo jeziček na tehtnici. Edini gol za domače je dosegel Matt Cooke.

New York Rangers so morali priznati premoč Torontu. Phil Kessel je vknjižil dve podaji, kanadsko moštvo pa je zadelo dvakrat le tri minute narazen v drugi tretjini in pobegnilo na 3:0. Za Toronto so se med strelce vpisali David Steckel, Cody Franson, Tim Connolly in Joffrey Lupul, medtem ko sta bila za New York, ki je prekinil niz petih zmag, uspešna Artem Anisimov in Marian Gaborik.

Chicago Blackhawks so morali doma po kazenskih strelih s 3:0 priznati premoč Phoenix Coyotes. Slednji so izgubili zadnji dve tekmi, dvoboj pa je odločil vratar gostov Mike Smith, ki je ustavil kazenska strela Jonathana Toewsa in Mariana Hosse. Tekmo je Smith končal z 32 obrambami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.