Šport
15 ogledov

Boston po podaljšku izenačil finale

Frolik Chicago Blackhawks Boston Bruins liga NHL finale končnica Daniel Paille Reuters
Boston Bruins so v velikem finalu severnoameriške hokejske lige NHL po podaljšku premagali Chicago Blackhawks (2:1). Kosmatinci so izenačili izid v zmagah na 1:1. Dvoboj je odločil Daniel Paille z golom po 13 minutah in 48 sekundah dodatnega dela igre.

Tri dni po porazu s 3:4, ki se je primeril po treh podaljšku in pravem maratonu, so igralci Boston Bruins pred 22.154 gledalci prišli do prve zmage v letošnjem finalu. Hokejisti Chicago Blackhawks so sicer prevladovali v začetku dvoboja in premoč kronali z zadetkom Patricka Sharpa v 12. minuti. V drugi tretjini pa so nepričakovano popustili, igro so pričeli narekovali gostje, ki so izenačili v 35. minuti, ko je zadel Chris Kelly.

Boston nekaj priložnosti za zmago v zadnji tretjini ni izkoristil, ker se je razigral vratar domačih Corey Crawford, ki je zbral skupaj 26 obramb, vendar pa je moral po plošček v mrežo v podaljšku. V njem je ostal Tuukka Rask v vratih gostov nepremagan. Skupaj je imel Finec 33 obramb, od tega kar 18 zgolj v uvodni tretjini.

"V prvi tretjini nas praktično ni bilo na ledu. Tekmeci so povsem nadzorovali potek igre in so nas povsem nadigrali. Na srečo smo se v nadaljevanju zbrali, zaigrali precej bolje in na koncu prišli do pomembne zmage," je dejal trener gostov Claude Julien.

Ovečkin "MVP" sezone

Rus Aleksej Ovečkin je bil izbran za najkoristnejšega igralca sezone v ligi NHL. Napadalec Washington Capitals je v glasovanju poklicnih novinarjev, ki spremljajo NHL, dobil 1090 točk in je osvojil že svoj tretji pokal Hart v zadnjih šestih letih. To mu je uspelo še leta 2008 in 2009.

Drugi je bil Sidney Crosby, zvezdnik Pittsburgh Penguins, ki je zbral 1058 točk in le za 32 točk zaostal za Ovečkinom. To je najmanjša razlika po letu 2002, ko sta igralec Montreala Jose Theodore in Calgaryja Jarome Iginla razšla skorajda z neodločenim izidom. Ovečkin je v tej sezoni zabil 32 golov na 48 tekmah, od tega 23 na zadnjih 23 dvobojih, ter je osvojil tudi pokal Maurice "Rocket" Richard za najboljšega strelca.

Rusa Sergeja Bobrovskega (Columbus Blue Jackets) so trenerji izbrali za najboljšega vratarja lige in je osvojil pokal Vezina, saj je dobil 110 točk, skoraj dvakrat več kot Šved Henrik Lundqvist (New York Rangers), ki je bil drugi (55 točk).

Jonathan Huberdeau (Florida Panthers) je prejel pokal Calder Memorial za najboljšega novinca leta, Paul MacLean (Ottawa) je dobil nagrado Jacka Adamsa za trenerja leta, nagrado za fair play pa je šla v roke vratarja Minnesote Wild Josha Hardinga, pri katerem so leta 2012 odkrili bolezen multiple skleroze.

Liga NHL, finale:

Chicago Blackhawks : Boston Bruins 1:2* (1:0, 0:1, 0:0) /1:1/
Sharp (12); Kelly (35), Paille (74)
* - po podaljšku

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.