Šport
15 ogledov

Boston še desetič zapored

boston bruins Reuters
Boston je z zmago v New Jerseyju potrdil odlično formo, Devilse pa odrinil še dlje od končnice.

Drugouvrščena ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Boston Bruins je v noči na sredo v gosteh s 4:2 premagala New Jersey Devils in se utrdila na vrhu vzhodne konference. Boston je vknjižil že deseto zaporedno zmago, New Jersey pa tretji zaporedni poraz.

Boston Bruins ne počivajo. Ne samo da so zagrozili, da bodo osvojili vzhodno konferenco, vodilno moštvo lige St. Louis so celo izzvali, da jim bodo odvzeli rekord najboljšega v rednem delu sezone. Deseto zaporedno zmago sta izdatno režirala Brad Marchand in Jarome Iginla, ki sta v drugi tretjini zadela vsega 59 sekund narazen in tako izenačila rekord Anaheima v najdaljšem zmagovalnem nizu to sezono. Boston je zdaj na poti, da osvoji Presidents' Trophy kot najboljša ekipa rednega dela.

"Dobro je. Fantje verjamejo vase in delajo vse, kot je prav. Njihov odnos nam omogoča, da še naprej zmagujemo," je po tekmi dejal trener Bostona Claude Julien. Njegovo moštvo je tokrat že tretjič vknjižilo deseto zaporedno zmago, odkar je ekipo prevzel v sezoni 2007/08. Za Boston sta zadela še Patrice Bergeron in Chris Kelly, medtem ko sta bila za New Jersey uspešna Patrik Eliáš in Travis Zajac.

Liga NHL, izidi:

New York Islanders : Minnesota Wild 0:6
Pittsburgh Penguins : Dallas Stars 5:1
New Jersey Devils : Boston Bruins 2:4
Columbus Blue Jackets : Carolina Hurricanes 1:3
Montreal Canadiens : Colorado Avalanche 6:3
Ottawa Senators : New York Rangers 4:8
Detroit Red Wings : Toronto Maple Leafs 3:2
Philadelphia Flyers : Chicago Blackhawks 3:2*
Calgary Flames : Buffalo Sabres 3:1
Edmonton Oilers : Nashville Predators 5:1
Anaheim Ducks : Washington Capitals 2:3
San Jose Sharks : Florida Panthers 2:3

* – zmaga po podaljšku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.