Šport
11 ogledov

Boston še v igri za končnico

Bruins so se z zmago utrdili na sedem mestu, a so še v nevarnosti. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Washington Capitals so v ponedeljek s 3:2 ugnali Boston Bruins, St. Louis Blues pa so bili z 2:1 boljši od Columbus Blue Jackets. Edmonton Oilers so bili s 4:1 boljši od Minnesota Wild.

Tekmo v Washingtonu je z golom v 44. minuti z igralcem več na ledu odločil Brooks Laich, domači so se veselili zmage s 3:2 nad Boston Bruins. Slednji so se z osvojeno točko prebili na sedmo mesto vzhodne konference in jih imajo zdaj 85. Šesti Montreal ima eno več, osma Philadelphia eno manj, deveti New York Rangers pa tri manj. Laich je s tem zadetkom vknjižil že 25. gol sezone, Aleks Ovečkin pa je v statistiko vnesel dve podaji. Domače je v vodstvo z 1:0 z 31. golom sezone popeljal Nicklas Backström.

Anže Kopitar, ki se je z Los Angeles Kings že prebil v končnico, bo v noči na torek gostoval na južnokalifornijskem derbiju v Anaheimu.

Tudi v St. Louisu so se gostitelji zmage veselili po podaljšku, ko je prav tako z igralcem več na ledu v drugi minuti zadel Erik Johnson in tako ekipi Blues ohranil upe na končnico. Andy McDonald je vknjižil gol in podajo, Chris Mason pa je v vratih domačih ubranil 27 strelov. St. Louis se je veselil pete zaporedne zmage na domačem ledu, za največjimi tekmeci za uvrstitev v končnico Coloradom pa zaostajajo štiri točke.

Liga NHL, tekme 5. 4.:

Washington Capitals : Boston Bruins 3:2 (po podaljšku)
St. Louis Blues : Columbus Blue Jackets 2:1 (po podaljšku)
Edmonton Oilers : Minnesota Wild 4:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.