Šport
12 ogledov

Boston šokiran v minuti in 25 sekund

Tim Thomas je v razmaku minute in 25 sekund dobil tri zadetke. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Tampa Bay je v razmaku minute in 25 sekund (sredi prve tretjine) dala tri gole in šokirala Boston. Prvo tekmo finala Vzhoda so tako dobili s 5:2. Na Zahodu Vancouver in San Jose finale začenjata to nedeljo.

Zadnja stopnička pred dvobojem za tako zelo želeni Stanleyjev pokal je polfinale konference. Na Vzhodu se je že začelo, prve tekme pa niso dobili favorizirani Boston Bruins, temveč njihovi gosti Tampa Bay Lightning. S 5:2 so povedli z 1:0 v zmagah, druga tekma pa bo v noči na sredo.

Kosmatinci niso začeli najbolje in tako jim je Tampa v 12. in 13. minuti prve tretjine na hitro dala tri gole in tako ušla na neulovljivo prednost. Zanje je to osma zaporedna zmaga v tej končnici. "Ne moreš si želeti boljšega začetka po desetih dneh premora. Prve tri, štiri minute so oni igrali bolje, a nismo klonili pod pritiskom, zaigrali bolje in tako se nam je povsem odprlo," je opisal Tampin Martin St. Louis. Lightning v ekipi nimajo veliko zvezdnikov, zato pa znajo to nadoknaditi s pravo moštveno igro in zavzetostjo od prve do zadnje minute. Znova se je za pravo okrepitev izkazal vratar Dwayne Roloson, ki je v ekipo prišel le malo pred koncem prestopnega roka. "Vedeli smo, da bodo napadli in da moramo ostati mirni. Igrali smo naš sistem, bili dobri v obrambi in počakali na svoje priložnosti," je dodal Roloson.

Zlati Kanadčani proti zlatim Švedom
V noči na ponedeljek se finale začenja še na Zahodu, ko na prvi tekmi najboljša ekipa rednega dela Vanocuver Canucks gosti San Jose Sharks. Eni in drugi se bodo poskušali znebiti demonov, potem ko Stanleyja že tako dolgo zaman čakajo. V Vancouvru, kjer so milo rečeno nori na hokej, jim ni uspelo v finalu leta 1982 in 1994, od leta 1970, ko so vstopili v ligo, pokala sploh še nimajo. San Jose je četrtič zapored dobil svojo divizijo in je že sedmič zapored v končnici, a so od tega dvakrat izgubili v finalu konference. Na delu bomo videli nekaj najboljših hokejistov na svetu: v vratih bosta odlična Roberto Luongo in Antti Niemi, napad Sharksov vodijo kanadski zlati olimpijci (Patrick Marleau, Joe Thornton in Dany Heatley), na drugi strani pa izstopata švedska brata Sedin, Daniel in Henrik (zlata na olimpijskih igrah 2006). Daniel je bil najboljši strelec rednega dela, v končnici ima že šest golov, Henrik, ki je bil MVP lanske sezone, pa je dal na zadnjih 13 tekmah končnice en sam gol.

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 2:5 /0:1/
Seguin, Boychuk; Bergenheim, Clark, Purcell, Bergeron, Gagne

Zahod

Vancouver Canucks – San Jose Sharks /0:0/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.