Šport
14 ogledov

Boston v finalu po 21 letih

David Krejci v družbi pokala za zmagovalce vzhodne konference, imenovanega Valiž Žurnal24 main
Sedma tekma je odločila drugega finalista v hokejski ligi NHL. V boju za prestižni Stanleyjev pokal se je Vancouvru pridružil Boston, ki je Tampo Bay za 4:3 v zmagah ugnal z 1:0.

NHL-moštvo Boston Bruins se je pridružilo Vancouvru v finalu, potem ko je v sedmi tekmi premagalo Tampo Bay Lightning z 1:0. Edini zadetek na srečanju je prispeval Nathan Horton v tretji tretjini. Boston je tako dvignil pokal za zmagovalca vzhodne konference, prvič v 21 letih pa se bodo potegovali še za veliko dragocenejšega – Stanleyjevega.

"Mislim, da je bila to ena naših najboljših tekem. Igrali smo z malo napakami ter veliko energije in samozavesti,"
je blestel trener Bostona Claude Julien: "Presrečen sem, ko vidim nasmejane obraze v slačilnici. Trenutno smo štiri zmage od naslova!"

Zadnjega so Bruins osvojili leta 1972, njihov zadnji finale pa datira v leto 1990, ko je bil v dirki za naslov od njih boljši Edmonton. Letošnja sezona bo brez dvoma zabrisala spomin na lanski fiasko, ko so Bruins v polfinalu vzhoda zapravili vodstvo 3:0 v zmagah in 3:0 v golih na sedmi tekmi proti Philadelphii.

Liga NHL, finale vzhodne konference, 7 tekma:

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) /4:3/*
Horton (43)

*Boston se je s 4:3 v zmagah uvrstil v finale NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.