Šport
17 ogledov

Bouffier junak Monte Carla

1/9
Žurnal24 main
Reli Monte Carlo je ob stoletnici dobil domačin Bryan Bouffier (Peugeot), ki je za seboj pustil Belgijca Freddyja Loixa (Škoda) in Francoza Stéphana Sarrazina (Peugeot).

Uvod sezone v reliju v monaški kneževini je pripadel Francozu Bryanu Bouffierju (Peugeot). Čeprav tekmovanje že tretjo sezono zapored ne šteje za svetovno prvenstvo, temveč za serijo IRC, je tradicionalna dirka v okolici Monte Carla ob stoletnici privabila številna znana dirkaška imena.

Reli se je končal v zgodnjih sobotnih urah, potem ko so izpeljali še tradicionalno nočno hitrostno preizkušnjo. Vse pasti ozkih cest v okolici Valenca, dirkače je letos dodatno motil še sneg, je najhitreje prevozil francoski dirkač, ki doslej ni imel večjih uspehov na velikih tekmovanjih. Za dobre pol minute je ugnal Belgijca Freddyja Loixa (Škoda), tretji je bil Francoz Stéphane Sarrazin (Peugeot).

"Fantastično. Reli je bil izredno naporen, a Peugeot je poskrbel za odličen dirkalnik," se je veselil Bouffier. Premoč Peugeota sta s četrtim in petim mestom potrdila še Britanec Guy Wilks in Francoz François Delecour.

Reli Monte Carlo je bil nekoč prva preizkušnja svetovnega prvenstva, zdaj pa je eno najmikavnejših tekmovanj serije IRC. Lani je na tem reliju z desetim mestom uspešno dirkal tudi nekdanji slovenski državni prvak Andrej Jereb, ki je želel nastopiti tudi letos, vendar se je moral reliju zaradi zdravstvenih težav odpovedati. Kljub vsemu je reli imel nekaj slovenskega pridiha. Rok Turk, državni podprvak v sezoni 2010, je na Monteju nastopil s Citroenom DS3, vendar sta tekmovanje s sovoznikom Enejem Ložnarjem Kranjcem končala zelo hitro, saj sta odstopila že v uvodnem "brzincu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.