Šport
12 ogledov

Božič in Taljat še drugič na vrhu

Taljat-Božič_nina_jelenc Žurnal24 main
Slovenska kanuista na divjih vodah Sašo Taljat in Luka Božič sta na svetovnem prvenstvu v spustu osvojila še drugi naslov svetovnih prvakov. Nejcu Znidarčiču srebro.

Slovenska kanuista na divjih vodah Sašo Taljat in Luka Božič sta na svetovnem prvenstvu v spustu v španskem Sortu osvojila naslov svetovnih prvakov v sprintu. To je zanju že drugi naslov prvakov na tem tekmovanju, potem ko sta bila najboljša že v klasiki. Med kajakaši je Nejc Žnidarčič v sprintu osvojil srebrno kolajno.

Slovenski kajakaši in kanuisti so v španskem Sortu v spustu pokazali, da skoraj nimajo konkurence. Skupno so osvojili kar šest kolajn, v nedlejo, zadnji dan prvenstva kar dve. Že drugo zlato sta si priveslala Taljat in Božič, ki sta po zmagi v klasiki, tudi v sprintu premagala vso konkurenco.

"Midva sva zelo zadovoljna z rezultatom. Na progi nama sicer danes ni šlo najboljše, zato sva še toliko bolj vesela zmage in da se je na koncu vse razpletlo po najinih željah. Tekmo so zdaj zaradi prevelikih količin vode prestavili v spodnji tok, kjer pa voda ni bila tako divja. Nama bi bolj ustrezali valovi, a vseeno, zmaga je tukaj," je po tekmi dejal Sašo Taljat.

Drugega mesta se je razveselil tudi Nejc Žnidarčič, ki je zaostanek po prvi vožnji precej zmanjšal in se prebil na stopničke. "Uf, že moja tretja kolajna tukaj, v štirih tekmah, osvojil sem še eno četrto mesto. Res sem zadovoljen, mislim da noben slovenski šport ni še na nobenem svetovnem prvenstvu osvojil toliko kolajn, res smo veseli. Vse skupaj je lepa popotnica pred svetovnim pokalom v spustu prihodnji konec tedna, ki ga bo gostilo Trnovo ob Soči, upam, da nas pridejo pozdravit tudi domači gledalci," je po naslovu podprvaka povedal "Gnida", kot Žnidarčiča kličejo reprezentanti.

Poleg dveh kolajn Taljata in Božiča, sta si bron privozila tudi kanuist Jošt Zakrajšek in kajakaš Nejc Žnidarčič, v soboto je bila bronasta kajakaška ekipa v postavi Žnidarčič, Jernej Korenjak in Lovro Leban, Žnidarčič pa je kolajno osvojil tudi v nedeljo.

Prihodnji konec tedna bo Trnovo ob Soči spustaše gostilo na tekmi svetovnega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.