Šport
15 ogledov

Božič in Taljat svetovna prvaka

taljat bozic_jelenc Žurnal24 main
Slovenska kajakaša na divjih vodah Sašo Taljat in Luka Božič sta na svetovnem prvenstvu v spustu v španskem Sortu osvojila naslov svetovnih prvakov v "klasiki".

Sašo Taljat in Luka Božič sta drugouvrščena Slovaka Slucika in Valo ugnala za več kot enajst sekund. Tudi tretje mesto je osvojila slovaška posadka − Grega/Sutek.

"Dejansko nisva vedela, kam sodiva, ampak najino veslanje je bilo dobro, bila sva dovolj hitra. Sva zelo zadovoljna, posebej s prvima dvema tretjinama proge, ki sta bili tehnično zahtevnejši. Na tej divji vodi sva se dobro znašla, na koncu naju je sicer malo 'pobralo', a sva stisnila za končno zmago. V nedeljo naju čaka še sprint, ki nama povzroča nekaj več preglavic, sploh na takšni divji reki. Bomo videli, kako bo," je po tekmi dejal Sašo Taljat.

"Nisva pričakovala takšnega uspeha. Na treningih nama namreč še ni šlo, na tekmi pa se je danes vse 'poklopilo' in rezultat je prišel na koncu," pa je povedal Luka Božič.

Med kajakašicami bi morala nastopiti tudi Nina Mozetič, ki pa se je zaradi narasle reke odpovedala nastopu. "Zgodilo se je kar nekaj nesreč, po reki so plavali tudi hlodi. Organizatorji so sicer z zapornicami malo umirili pretok, a je bil ta še vedno izredno močan. Nina se je zato odločila, da raje ne nastopi. Jutri nas čakajo ekipne preizkušnje v klasiki, mi bomo na startu imeli kajakaško trojico," je dejal vodja odprave Jakob Marušič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.