Šport
24 ogledov

Božič in Taljat tretja v Pragi

božič taljat olimpijske igre Stanko Gruden/STA
Potem ko je v soboto Benjamin Savšek v Pragi med kanuisti slavil prvo zmago v svetovnem pokalu, sta njegov uspeh v nedeljo s tretjim mestom dopolnila slalomista Luka Božič in Sašo Taljat.

Slovenska slalomista na divjih vodah Luka Božič in Sašo Taljat sta na tekmi svetovnega pokala v Pragi osvojila tretje mesto med kanuističnimi dvojci. Zmagala sta Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier pred rojakoma Gauthierjem Klaussom in Matthieujem Pechejem.

Taljat in Božič, ki sta bila v polfinalu najhitrejša, sta bila dobro na poti tudi v finalu, a malce pred koncem napravila dotik ter za sekundo in 39 stotink zaostala za zmagovalcema. Taljat in Božič sta bila lani na isti progi prva, letos pa že imata tudi drugo mesto iz Cardiffa.

Že pred tem so finale odveslale kajakašice. Edina slovenska predstavnica v njem Urša Kragelj je zasedla peto mesto. Zmagala je Slovakinja Jana Dukatova pred Francozinjo Carole Bouzidi in Nemko Ricardo Funk. Kragljeva je za stopničkami zaostala dobro sekundo. Med kajakašicami je v polfinalu, kjer je imela Kragljeva tretji čas, nastopila tudi Eva Terčelj, ki je bila 25., Ajda Novak je izpadla v kvalifikacijah.

Že v soboto je za izjemen uspeh poskrbel kanuist Benjamin Savšek, ki je vpisal svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Med kajakaši je bil Jure Meglič šesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.