Šport
18 ogledov

Božič odličen v Belgiji

Borut Božič je Dirko po Beneluksu končal na odličnem 16. mestu. Z boljšo uvrtitv Žurnal24 main
Z drugim mestom na sklepni vožnji na čas je Španec Jose Ivan Guiterrez postal skupni zmagovalec Dirke po Beneluksu. Slovenec Borut Božič je dirko končal na izvrstnem 16. mestu.
 

ProTour, Beneluks, 7. etapa

1. R. Belohvosciks (LAT) 22:02
2. J. I. Gutierrez (ŠPA) +0:08
3. S. Rosseler (BEL) +0:08
43. B. Božič (SLO) + 1:25

Z vožnjo na čas se je končala dirka po Beneluksu. Zmaga v zadnji etapi je pripadla LatvijcuRaivisu Belohvosciksu, z zgolj 6 sekundami zaostanka pa je resnični zmagovalec postal Španec Jose Ivan Gutierrez. Z odličnim drugim mestom v sklepni etapi je namreč Španec potrdil svojo zmago v skupnem seštevku. Tretje mesto je tokrat pripadlo domačinu Sebastienu Rosselerju. Belgijec je tudi v skupnem seštevku pristal tik za Guiterrezom. Tretje mesto je pripadlo avstralskemu kolesarju Michaelu Rogersu. Slovenski kolesar Borut Božič je zasedel skromno 43. mesto. Božič, ki je današnjo etapo začel na 11. mestu v skupni razvrstitvi, je na koncu zasedel skupno odlično 16. mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.