Šport
25 ogledov

Božiček Kuhn brez daril za goste iz Gradca

Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Cvetek Hebar sodnik preriva Anže Petkovšek
Hokejisti Telemach Olimpije so na nedeljski tekmi lige Ebel visoko premagali Graz 99ers (4:1). Zmaji v drugi tretjini vodili že s 3:0.

Ljubljanski hokejisti so se ta teden z dveh gostovanj vrnili s polovičnim izkupičkom, potem ko so po kazenskih strelih premagali Celovec in izgubili v Linzu. V nedeljo so bili njihovi tekmeci hokejisti iz Gradca, zeleno-beli pa so prikazali eno najboljših predstav v sezoni in zasluženo poželi aplavz navijačev za visoko zmago.

Takoj na začetku tekme je bilo videti, da bo dvoboj s štajersko ekipo še eden v nizu številnih letošnjih, ko so bili zmaji v podrejeni vlogi. Gostje so namreč močno pritisnili in vratar Jerry Kuhn je imel v prvih petih minutah precej dela. Toda ko so se le otresli pritiska, so zeleno-beli zaigrali zelo dobro, kombinatorno in hitro.

Kuhn zaklenil vrata ob dveh golih

Igra se je preselila pred Dannyja Sabourina, sad napadalne Olimpijine predstave pa sta bila dva zadetka; prvega je dosegel Aleš Mušič, ki je preusmeril strel Nicka Rossa, drugega pa Andrej Hebar, ko je pred golom prišel do odbitega ploščka po svojem strelu in ga v drugem poskusu spravil za hrbet vratarja gostov. Ob koncu pa je spet dvakrat odlično posredoval Kuhn in kljub paniki pred svojim golom ohranil mrežo nedotaknjeno.

Nadaljevanje je bilo še boljše: ob prvi številčni prednosti so namreč Ljubljančani v 23. minuti iz razmeroma nenevarne akcije povedli že s tremi goli, potem ko je vratarju Sabourinu plošček ušel iz rokavice v gol. Vodstvo pa bi lahko še oplemenitil Mušič, toda po prodoru v 26. minuti je zadel vratnico.

Na pomoč tudi vratnica

A Gradec se še ni predal, sledile so minute hudega pritiska gostov, vratar Kuhn je polovil vse mogoče, enkrat ga je ob "power playu" Gradca rešila vratnica. Ni pa mogel preprečiti znižanja na 1:3 v 36. minuti, vseeno pa so zmaji tudi po njegovi zaslugi pred zadnjo tretjino imeli še lepo prednost.

Zadnji del se je odvil v izmeničnih obdobjih premoči ene in druge ekipe; domači se niso ustrašili priložnosti za zmago in so še vedno iskali priložnosti za zadetke, na drugi strani pa jih je z odličnimi obrambami opogumljal Kuhn, ki je v 50. minuti ubranil strel Manuela Ganahla iz neposredne bližine. Vse graške nalete pa so Ljubljančani zdržali, za piko na i pa je Ross zadel za 4:1 z natančnim strelom pod prečko in vratarju med nogami, tako da so se na koncu zasluženo veselili zmage.

Tekmovanje v ligi Ebel se bo kljub prazniku v Sloveniji nadaljevalo 26. decembra, ko se bosta še enkrat pomerila današnja tekmeca, le da bo tekma v Gradcu.

Liga Ebel, 35. kolo:

Telemach Olimpija : Graz 99ers 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Mušič (12), Hebar (18), Koblar (23), Ross (58); Ganahl (36)

Sapa Fehervar - Bolzano 3:7 (1:2, 0:3, 2:2)
Innsbruck : Black Wings Linz 3:4* (0:1, 2:2, 1:0, 0:1)
Red Bull Salzburg : Vienna Capitals 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
* – po podaljšku

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.