Šport
5 ogledov

Bradley: Ničesar nisem zahteval

Kevin Gaudet bo očitno ostal (le) na dunajski klopi. Žurnal24 main
Saj ni res, pa je. Tako bi lahko opisali dogajanje na Hokejski zvezi Slovenije, kjer ne bodo podpisali pogodbe z Dougom Bradleyjem, vredne 37 tisoč evrov bruto.

Zveza zaradi težavnega finančnega položaja z novopečenim selektorjem Dougom Bradleyjem – potrdili so ga pred 15 dnevi – ne bo podpisala pogodbe, vredne 37 tisoč evrov bruto. Zato bosta začasno predsedujoči HZS Srdan Kuret in strokovni svet začela nov krog pogovorov z več kandidati, se je včeraj odločila peterica Kuret, Matjaž Sekelj, Pavle Kavčič, Branko Terglav in Primož Goslar iz predsedstva HZS. Naključje ali ne, le Goslar je pred dvema tednoma glasoval za Bradleyja.

 
 

Presenečen sem bil, ker mi te novice ni sporočil nihče iz zveze.

Doug Bradley

 
Brez selektorja ...
Risi so brez prvega moža že pol leta. A zdi se, da je vodilnim na HZS trenutno mar le za to, da na selektorski stolček ne sede trener Acronija Jesenic . "Kuret prihaja iz gnezda Olimpije oziroma kroga Ernesta Aljančiča, tako da je to verjetno res," je dejal prejšnji vršilec dolžnosti predsednika HZS Janez Sodržnik . Zanimivo, da so na HZS v torek odločitev sprejeli, ne da bi prej o pogojih vprašali izbranega kandidata. "Želim poudariti, da nikoli nisem ničesar zahteval," je bil jasen Bradley. Ta je razočaran nad odnosom Kureta in drugih v predsedstvu: "Presenečen sem bil, ker mi te novice ni sporočil nihče iz zveze. To bi cenil." Kljub temu je trener železarjev še vedno pripravljen voditi reprezentanco.

Jeseniški trener Doug Bradley je razočaran na odnosom vodilnih na NZS, saj ga ti o odločitvi, da z njim ne bodo podpisali pogodbe, sploh niso obvestili. © Anže Petkovšek

 
... in predsednika
Drugi kandidat, ki ga podpira ljubljanski lobi, je seveda Kevin Gaudet . Ta naj bi po zagotovilih nove in stare predstavnice za odnose z javnostmi HZS Špele Predan mesto selektorja prevzel (le) za plačilo pet tisoč evrov: "Poleg tega je ponudil, da bi njegovi skavti brezplačno opazovali reprezentante Avstrije in Nemčije." S tema ekipama bo namreč Slovenija igrala na februarskih olimpijskih kvalifikacijah. Poklicali smo tudi Gaudeta, ki pa o tem, da bi delal zastonj, kot je trdil Kuret, ali za pet tisoč evrov, ne ve ničesar. Na HZS pa nimajo le težav z izbiro selektorja, ampak tudi predsednika. Tega nujno potrebujejo, saj je račun zveze blokiran, dolg pa naj bi bil težak 1,7 milijona evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.