Šport
11 ogledov

Bradley: Zdaj moramo zadržati servis

Doug Bradley je svoje varovance popeljal do prve zmage v finalu letošnjega DP. Žurnal24 main
Jeseničani so na prvem srečanju končnice po podaljšku izgubili na gostovanju pri Salzburgu. Pred drugo tekmo smo se pogovarjali s trenerjem železarjev Dougom Bradleyjem.
Na prvem srečanju s Salzburgom ste dokaj nesrečno izgubili. Kako gledate na to tekmo?
Videli smo dobro hokejsko predstavo. Obe ekipi sta odigrali zelo dobro, naš vratar je bil odličen, tudi njihov pa je bil na visokem nivoju. Gre za dve zelo drsalno razpoloženi ekipi, ki sta uprizorili pravo bitko. Na koncu smo žal zapravili vodstvo in izgubili po podaljšku. Vendar pa nas zdaj čaka nova tekma, v kateri bomo imeli ob sebi tudi naše odlične navijače.

V četrtek se boj nadaljuje. Kaj lahko v tako kratkem času med tekmama postorite?
Zelo sem zadovoljen z igro z igralcem manj. Delali pa so na igri s številčno prednostjo. Sicer pa je urnik fizično zelo naporen. Za nami je težkih 65 minut igre, kjer je bilo veliko kontaktne igre in udarcev. V tako kratkem času veliko ne moreš postoriti.

Tomaž Razingar je v Salzburgu dosegel oba jeseniška zadetka. © Saša Despot

 
Novega vratarja Matthewa Yeatsa ste se že dotaknili. Kako ste zadovoljni z njim?
Dobro se je obnesel. Je v redu fant in trdo dela, odkar je tu, pa je igral zelo dobro. Vseskozi napreduje. Preden je prišel, nekaj časa ni igral. Zadnja tekma je bila njegova najboljša. Prilagaja se hitrosti igre v tej ligi v primerjavi z dansko ligo. Z njegovimi igrami smo zelo zadovoljni.

Mnogi trdijo, da Salzburg tako ranljiv kot je letos že dolgo ni bil.
Upam, da imajo prav (smeh) . Ne smemo se slepiti. Salzburg ima odlično ekipo, veliko število kakovostnih igralcev in izdatno finančno podporo. Proračun tega kluba je verjetno petkrat večji kot naš. Ljudje lahko govorijo, kar želijo, vendar pa je Salzburg legitimen kandidat za naslov prvaka. Nasprotnika zelo spoštujemo in se zavedamo, da nas na vsaki tekmi čaka bitka. Za zdaj je Salzburg v prednosti. Zdaj moramo mi, če se izrazim po teniško, zadržati servis. S tem moramo nadaljevati tudi v prihodnje in doseči tudi prvo zmago Jesenic v Salzburgu sploh. Če nam to uspe, bomo napredovali.

 
 

Ko delaš za nekoga, pričakuješ plačilo. Jasno, da to vpliva na vzdušje. Kdorkoli bo govoril drugače, se slepi.

Doug Bradley o plačah

 
Finančna kriza je močno udarila Jesenice. Igralcem zamujajo dohodki. Kako to vpliva na moralo v moštvu?
Ko delaš za nekoga, pričakuješ plačilo. Jasno, da to vpliva na vzdušje. Kdorkoli bo govoril drugače, se slepi. Vendar pa vpliva tega na prvem srečanju ni bilo opaziti. Ta ekipa ima pravi značaj in je poštena ter profesionalna. Vsi se zavedamo finančne situacije v svetu. Zagotovo pa to otežuje moje delo in delo igralcev. Okoliščine niso optimalne. Fantom pa moram čestitati, saj financam niso pustili, da bi vplivale na njihovo igro. V Salzburgu ste videli kri, znoj in solze. Vsi so se žrtvovali za uspeh moštva.

Kako dolgo lahko to še prenašate?
Upamo, da se bodo stvari izboljšale in bodo obveznosti do vseh poravnane. Iz te skupine igralcev jih je veliko iz teh krajev, skupaj so odraščali. Jesenice so delavsko mesto, kjer ljudje držijo skupaj in si pomagajo. Ponosni so na svoje delo in v njihovi igri zagotovo niste opazili niti ščepca vpliva dejstva, da niso dobili plače.

Bradley obljublja borbo do konca. © Anže Petkovšek

 
Ste se o položaju pogovorili z vodilnimi ljudmi v klubu?
Seveda. Igralci niso edini, ki ne dobivajo plače. Klub ima finančne težave. Vodilni ljudje delajo na tem. Upam, da jim bo uspelo. Moji varovanci ne bodo vrgli puške v koruzo, tudi jaz je ne nameravam. Upamo na najbolje.

Lahko potrdite, da vam klub dolguje denar?
Pravim le, da so časi težki povsod, ne le v hokeju. Ljudje po svetu izgubljajo službe. Kriza je globalna. Nekaj so nam dolžni, a upamo na uspešno rešitev. Ne moremo pa predvideti, kaj se bo zgodilo v prihodnje. Lahko le opravljamo svoje delo najbolje, kot znamo. Ko sem odraščal, mi je oče dejal: "Vseeno mi je, kaj boš počel, ali boš taksist, zdravnik, pravnik ali varnostnik v nočnem klubu. Karkoli pa že boš počel, moraš svoje delo opravljati po najboljših močeh." To je moja življenjska filozofija. Vsak dan grem v službo in opravljam svoje delo pošteno. To dolgujem svojemu delodajalcu. Tako bo tudi v prihodnje. Ob tem pa seveda upam, da bom v skladu s pogodbo za to primerno plačan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.