Šport
11 ogledov

Brady car! Big Ben dal nos za zmago!

1/43
Žurnal24 main
Patriots so s 45:3 ponižali Jets, predtem pa je bil to brutalen vikend v NFL: Heath Miller je utrpel "le" pretres možganov, Ben Roethlisberger ima zlomljen nos, Brett Favre razsuto ramo ...
V končnico grejo prvaki divizij in še po dve ekipi iz vsake konference. Vse lestvice poglejte tukaj.

Za zmago dal nos
Še mesec dni in končan bo redni del sezone v NFL. Razmerja moči so vse bolj jasna. Tokratni, 13. teden tekmovanja je ponudil vrsto razburljivih tekem, presenečenj znova ni manjkalo. A začnimo z najbolj grobo. Pittsburg Steelers (9-3) so v diviziji AFC Sever povedli z zmago nad divizijskimi rivali Baltimore Ravens (8-4) s 13:10. Še naprej obojim dobro kaže za končnico. Tekmo je odločil podajalec Ben Roethlisberger (večji del je odigral z zlomljenim nosom), ko je tri minute pred koncem podal do Isaaca Redmana za touchdown. A najzaslužnejši za zmago je Troy Polamalu (fant z bujno pričesko), ki je Big Benu priboril odločilen napad – podajalcu nasprotne ekipe je izbil žogo. Bila je to tekma dveh jeklenih obramb z nekaj brutalnimi naleti. Najhujšega lahko pogledate v dodanem videu – na srečo jo je Heath Miller po naletu Jameela McClaina (čeleda na čelado) odnesel "le" s pretresom možganov. Najbolj neverjetno pa je, da je sodnik nedovoljen prekršek spregledal! Brez dvoma pa se McClain ne bo izognil vsaj denarni kazni.

Kaj je s Peytonom?
Indianapolis Colts (6-6) so doživeli še tretji šok zapored! V podaljšku so jih premagali prerojeni Dallas Cowboys (4-8). Podajalec Peyton Manning je na drugi zaporedni tekmi vrgel štiri prestrežene žoge (na zadnjih treh skupno že 11) – dve od teh so Kavboji vrnili za touchdown. Česa takega Peyton in Colts ne pomnijo. Rek, da se edino smrti, davkom in Coltsom v končnici ne da izogniti, morda ne bo več dolgo držal. Jacksonville Jaguars (7-5) so s 17:6 premagali Tennessee Titanse (5-7) in se utrdili na prvem mestu divizije AFC Jug. Za zdaj ima Indy celo dve zmagi premalo, da bi šel v končnico kot wild card – zmaga divizije bo torej nujna. "20 točk so dobili iz naših izgubljenih žog. To bo treba spremeniti," je dejal trener Coltsov, Jim Caldwell. Kaj je torej narobe z njimi? Preprosto: na vsaki tekmi lovijo zaostanek, Peyton je sicer podajalec ena a, a če so najboljši lovilci na bolniški, pač sledijo napake (vprašajte Bretta Favra, ki se mu je isto dogajalo na začetku sezone)

Polom Chargersov
Čeprav jih marsikdo še vedno ne jemlje resno, pa so Kansas City Chiefs (8-4) le še korak do končnice. Denver Broncos (3-9) so premagali z 10:6. Prvi favoriti njihove divizije AFC Zahod, San Diego Chargers (6-6), pa so izgubili z Oakland Raiders (6-6) s 13:28. Četrta divizija konference AFC je AFC Vzhod, kjer so na ponedeljkovi tekmi New England Patriots (10-2) s presenetljivo lahkoto razbili New York Jets (9-3) s 45:3. S štirimi touchdowni je sijal podajalec Tom Brady, ki je nanizal 26. zaporedno domačo zmago. "To je bil pa zabaven večer," se je smejalo Bradyju. Oboji so na pragu končnice. Preostali dve ekipi te divizije sta izgubili: Miami Dolphins (6-6) z 10:13 proti Cleveland Brownsom (5-7), Buffalo Bills (2-10) pa s 14:38 proti Minnesoti Vikingsom (5-7).

Giants tudi tečejo
Zdaj pa konferenca NFC. V diviziji NFC Vzhod sta za zdaj dve ekipi z eno nogo v končnici. Philadelphia Eagles (8-4) so že v četrtek s 34:24 premagali Houston Texans (5-7), New York Giants (8-4) pa so bili to nedeljo z 31:7 boljši od divizijskega tekmeca Washington Redskinsov (5-7). Eli Manning ima na klopi za poškodvane oba najboljša lovilca (Steve Smith in Hakeem Nicks) in tako so se Velikani morali zanesti na tek. Uspešno! Tako Brandon Jacobs kot Ahmad Bradshaw sta imela po dva touchdowna in prek 100 osvojenih jardov.

Ni Brada, ni Bretta – je zmaga!
Minnesota Vikings že davno nimajo več možnosti za končnico, a ostajajo v središču pozornosti. Odkar je odtelel trener Brad Childress ne poznajo poraza. Tokratno zmago so dosegli še brez 40-letnega podajalca Bretta Favra. Ta je staknil novo poškodbo – rama! In to že v prvi akciji. Čaka ga MR. Morda je odigral zadnjo tekmo v karieri. Tarvaris Jackson ga je dobro zamenjal. Dva touchdowna je podal do povratnika po poškodbi Sidneyja Rica, tri pa je pritekel Adrian Peterson. To je bila najboljša tekma sezone za Vikinge.

Spomini na srednjo šolo
Tudi v diviziji AFC Sever imata za končnico možnosti še dve moštvi. Chicago Bears (9-3) igrajo vse boljše. Tokrat so s 24:20 premagali divizijskega tekmeca, Detroit Lions (2-10). Podajalec Jay Cutler se je znebil negativnih kritik, še več: prvič po srednji šoli bo imel tako imenovano zmagoviti sezono (več zmag kot porazov). Zmago manj imajo Green Bay Packers (8-4), ki so se starih časov spomnili s posebnimi dresi in zmago 34:16 nad San Francisco 49ers (4-8). Slednji igrajo v patetično slabi diviziji NFC Zahod in za vodilnima ekipama zaostajajo dve zmagi. St. Louis Rams (6-6) ali Seattle Seahawks (6-6) bodo kot vse kaže potniki v končnico iz te divizije. Prvi so ta vikend z 19:6 premagali divizijskega tekmeca Arizono Cardinals (3-9), drugi pa z 31:14 Carolino Panthers (1-11).

Matty Ice
Najbolj konkurenčna divizija sezone je NFC Jug. Še tri ekipe verjamejo v končnico. Dve med njimi sta to nedeljo igrali med sabo: v tekmi preobratov so Atlanta Falcons (10-2) potrdili, da so najboljša ekipa sezone in z 28:24 premagali najlepše presenečenje sezone, Tampo Bay Buccaneers (7-5). Falcons so v tretji četrtini zaostajali že za 10 točk, nakar je Eric Weems vrnil punt za touchdown dolg 102 jarda! Nato je podajalec Matt Ryan priigral še en touchdown in upravičil svoj vzdevek (Matty Ice): prvič na zadnjih petih tekmah je imel prestreženi podaji, a je ostal leden do konca. Med tema dvema ekipa so še brenilci naslova, New Orleans Saints (9-3), ki so ob koncu srečenja izvlekli zmago 34:30 proti Cincinnati Bengalsom (2-10).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.