Šport
14 ogledov

Brajko pred peklom ostaja rumen

Trening in bitka za pokrovitelje. To je profesionalni šport, pove Brajkovič. (Fo
1/5
Žurnal24 main
Slovenec Jani Brajkovič tudi po peti etapi kolesarske dirke Dauphine Libere ostaja v rumeni majici vodilnega. V soboto kolesarje čaka peklenska etapa z vzponom na Alpe d'Huez.

Za kolesarji je že peta etapa dirke Dauphine Libere, ki šteje za točke ProToura. Petkovo 143,5 kilometra dolgo preizkušnjo od Serre Chevalierja do Grenobla je dobil Španec Daniel Navarro (Astana). Slovenec Jani Brajkovič (RadioShack) je v cilj prikolesaril z glavnino, ki je zaostala nekaj več kot tri minute, a je zadržal majico vodilnega.

Navarro si je tokratno prvo zmago v karieri zagotovil s samostojnim pobegom v zadnjih kilometrih, na težki in najverjetneje predzadnji odločilni etapi je med favoriti vladalo zatišje pred viharjem. V soboto čaka vse zbrane namreč še zahtevni vzpon na Alpe d'Huez, dve etapi pred koncem pa ima Brajkovič pred drugouvrščenim Američanom Tejayem van Garderenom minuto in 15 sekund prednosti. Tretjeuvrščeni prvi favorit za končno zmago Španec Alberto Contador (Astana) zaostaja 1:41.

V glavnini sta bila ob Brajkoviču, bil je 26., tudi Grega Bole (Lampre) s 13. mestom in Kristijan Koren (Liquigas) s 16. mestom. Slednji je skupno 17., Bole pa 88.

Dauphine Libere, peta etapa:

1. Daniel Navarro (Špa/Astana) 3;26:16
2. Eros Capecchi (Ita/Footen-Servetto) + 0:34
3. Thibaut Pinot (Fra/FdJ)
4. Dimitri Champion (Fra) + 1:39
5. Egoi Martinez (Špa)
...
13. Grega Bole (Slo/Lampre) + 3:04
16. Kristijan Koren (Slo/Liquigas)
26. Jani Brajkovič (Slo/Radioshack)

Dauphine Libere, skupni vrstni red:

1. Jani Brajkovič (Slo/Radioshack) 19;55:04
2. Tejay van Garderen (ZDA/HTC-Columbia) + 1:15
3. Alberto Contador (Špa/Astana) + 1:41
4. David Millar (VBr) + 1:56
5. Nicolas Vogondy (Fra) + 2:43
...
17. Kristijan Koren (Slo/Liquigas) + 4:15
88. Grega Bole (Slo/Lampre) + 23:02

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.