Šport
11 ogledov

Brajkovič: Čakam na podpis pogodbe

Jani Brajkovič se iz Discoveryja bržkone seli v Astano. Žurnal24 main
"Zadeva je gotova, ampak dokler ne bo uradna, o tem še ne morem govoriti," je o prestopu v Astano dejal Jani Brajkovič. Eden od naših najobetavnejših kolesarjev odšteva dneve.
Jani Brajkovič na podpis pogodbe čaka v domači Beli krajini. Letošnje sezone je konec, prestop v kazahstanski klub tik pred vrati. Na potezi je Astana, ki se je na letošnjem Touru sesula pod težo dopinških afer (Vinokurov, Kašečkin, Kessler, Redondo). "Mislim, da je le še vprašanje dni, kdaj bom podpisal pogodbo. Vse je odvisno od Astane," je dejal 23-letnik, ki se mu letošnja sezona ni najbolj posrečila. Namero o podpisu pogodbe je Brajkovič podpisal že na začetku septembra, uradno bo v prihodnjih dneh. "Načeloma smo se dogovorili, nekatere stvari moramo še urediti in nekje na začetku prihodnjega tedna bo vse jasno," je za Žurnal24 potrdil njegov menedžer in trener Milan Eržen.

 

Zagotovilo za uspeh

Johan Bruyneel je z Lanceom Armstrongom in Albertom Contadorjem slavil osem zmag na Touru, eno na Vuelti in na večini največjih dirk.

Vse je v rokah nekdanjega športnega direktorja ekipe Discovery Channel Johana Bruyneela. Belgijec, ki je pred letošnjo Vuelto nepričakovano razpustil Discovery, je spet na delu. Novi menedžer Astane, ki je na tem mestu zamenjal Švicarja Marca Biverja, se mora po Erženovih besedah dogovoriti o sponzorjih in odškodnini za tiste može kluba, ki ga zapuščajo. Projekt Astana, ki je poimenovan po glavnem mestu Kazahstana, naj bi moštvu povrnil ugled, po številnih dopinških škandalih opral ime in državo sonca predstavil kot sodobno organizirano in napredno. "Vsi kolesarji, ki imajo dveletno pogodbo, ostajajo v Astani. Prihaja pa načeloma osem novih tekmovalcev," ima o sestavi ekipe podatke Eržen. Moštvo sicer še ni dobilo dokončne podobe, bolj ali manj pa je jasno, da bo Astana v novi podobi še bolj strah vzbujajoča, kot je bila v lanski sezoni.

Brajkovič se selitve v novo okolje veseli. Potem ko je bil z eno nogo že v T-Mobilu, bo kot kaže spet v Bruyneelovem gnezdu. Na trenutno najboljšega športnega direktorja se je namreč Jani čustveno in tekmovalno zelo navezal. "Počivam po naporni sezoni in za kakšno uro na dan skočim tudi na kolo," o lepši strani leta pravi Brajkovič. Nova ekipa. Nove zmage. V novem letu. Vse bo jasno prav kmalu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.