Šport
45 ogledov

Brajkovič izvisel za Tour

Brajkovič je bil tokrat 11. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Jani Brajkovič ne bo nastopil na kolesarski dirki po Franciji. Tako je odločilo vodstvo njegove ekipe Astana. V četrtek ga lahko spremljate na državnem prvenstvu v kronometru v Solkanu.

V Solkanu bo v četrtek državno prvenstvo v kronometru. Tekmovanje se bo z dirko mlajših mladincev začelo ob 9. uri, člani pa bodo na startu ob 12. uri. Na startni listi je tudi Jani Brajkovič, ki je dan prej dobil sporočilo, da ne bo nastopil na letošnji Dirki po Franciji, kjer bo Simon Špilak tako edini slovenski predstavnik. Podporniki moštva Astana so si želeli, da na Touru nastopi prav Brajkovič. Ta bo tako na 38 kilometrov dolgi progi prvi favorit, za vrh pa naj bi se borili še trikratni prvak Gregor Gazvoda, Mitja Mahorič, Kristjan Fajt in Kristjan Koren, ki so se prav tako že okitili z naslovom prvaka, Koren sicer ne med člani, a je bil leta 2007 na isti progi najhitrejši, prvak pa je postal v konkurenci do 23 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.